Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Försiktighetsåtgärder mot svininfluensan

Annons

Nu vidtas åtgärder runt om i hela världen för att minska risken för att fler ska drabbas av svininfluensan. Här i Sverige avråder till exempel Smittskyddsinstitutet och Utrikesdepartementet svenskar från att resa till Mexiko.
– På grund av det osäkra läget och att det eventuellt föreligger en allvarlig influensasmitta i Mexiko så vill vi tills vidare att man avstår från onödiga resor dit, säger Annika Linde, Statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet.

Det Europeiska smittskyddsorganet ECDC och en rad europeiska länder avråder också allmänheten att åka till Mexiko. Anledningen till detta är naturligtvis oro för smittspridningen, men det beror även på att det kan vara svårt att få medicinsk hjälp på plats då Mexikos sjukvård redan är tungt belastat.
– Många verkar vara sjuka och det kan vara brist på sjukvård och vi vill inte riskera att svenskar råkar illa ut där, säger Annika Linde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons