Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ny studie: HPV-vaccin ger inga allvarliga biverkningar

Svenska och danska forskare har följt upp HPV-vaccinerade flickor för att undersöka förekomst av eventuella allvarliga biverkningar.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-10-11

Annons

Resultaten från studien stämmer väl överens med andra stora säkerhetsstudier som inte heller visat någon ökad risk för allvarliga biverkningar efter HPV-vaccination.

Närmare en miljon svenska och danska flickor födda mellan 1988 och 2000 har ingått i studien där man jämfört 300 000 vaccinerade mot 700 000 ovaccinerade flickor.  Studien har gjorts av Karolinska institutet och danska Seruminstitutet.

Sedan 2012 erbjuds alla flickor i årskurs 5-6 HPV-vaccinering inom det allmänna barnvaccinationsprogrammet. HPV-vaccineringen följs kontinuerligt upp i studier och i övervakningsprogrammet.

Annons
Annons

Över 120 miljoner doser av det HPV-vaccin som används i Sverige har använts världen över.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-10-18 10:53 (11 år sen)

    Klart vaccin ger biverkningar.. jag skulle aldrig vaccinera mig!!

  • Avatar Tidigare användare 2013-10-12 20:43 (11 år sen)

    Ganska vinklad information. Vem kan veta om denna vaccination ger skador eller biverkningar. Det har gått mycket kort tid sedan vaccinationerna påbörjades. Förstår om företagen betalar myndigheter och forskare för att gå ut och försäkra att det inte är skadligt. pengar styr hela samhället som alltid. Vi får se i framtiden vad man har för resultat att delge. Neurosedynskadade barn blev ju detta av ofarliga lugnande medel som gravida fick, det var ju inte heller skadligt.
    Jag tror vad jag vill, här finns som vanligt inga klara besked.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.