Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | HPV

Blekinge blir först i Sverige med att HPV-vaccinera pojkar

Region Blekinge har nu beslutat att införa HPV-vaccinering för pojkar. 

– När en av tre får cancer har vi inte tid att invänta regeringen som valt att avvakta”, säger Emma Stjernlöf (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, till SVT.


Publicerad den: 2019-03-29

Blekinge blir först i Sverige med att HPV-vaccinera pojkar
Annons

HPV-infektioner har kopplats till flera olika cancerformer. Flickor erbjuds vaccin mot HPV, i första hand mot livmoderhalscancer. Men det finns cancerformer med koppling till HPV som även drabbar män, såsom cancer i svalg, penis och anus.

Därför har nu Region Blekinge tagit beslut om att införa HPV-vaccinering även för pojkar i årskurs 5-6, rapporterar SVT Blekinge.

– När en av tre får cancer har vi inte tid att invänta regeringen som valt att avvakta. Blekinge blir nu först i Sverige att HPV-vaccinera pojkar, säger Emma Stjernlöf (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, till SVT.

 

 

    Källor

  • SVT Blekinge - https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/blekinge-forst-i-sverige-med-hpv-vaccin-for-pojkar

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.