Forum Infektion


Forumtråd: Vad kan detta vara? Blir galen snart.

Hej, den 1:a juni så fick jag en lätt torrhosta och en torrhetskänsla i halsen och den 3:e så bröt det ut en förkylning med sjukdomskänslor, värre hosta med rosslande i bröstet, rinning näsa osv (ej halsont).Så jag vilade från min styrketräning/kroppsbyggning (elitnivå) och den 11:e så återgick jag till den då jag bara hade lite torrhosta och slem kvar men kände mig i övrigt frisk.Passet kändes dock ovanligt tungt och dagen efter så fick jag ett tryck i ansiktet, hostan blev värre (blandad torr och slemhosta) och jag hade behovet att snyta mig några gånger om dagen (genomskinligt fast som tapetklister), det jag hostade upp ibland var dock grönt.Detta satt i ytterligare 11 dagar och den 23:e så provade jag att köra ett lätt helkroppspass, vilket kändes bra, dagen efter så vilade jag och sen så provade jag att köra ett medeltungt halvkroppspass den 25:e, men direkt efter passet så fick jag ett enormt tryck under mina ögon med en medioker smärta, detta satt i 3 dagar och sedans dess så har jag bara haft slem långt ned i halsen och bakom näsan/i svalget som jag har får harkla bort frekvent, det känns även som att det till och från är lite tyngre att andas och om jag tar flera djupa andetag så får jag den där kittlande känslan som vid torrhosta, jag behöver dock inte hosta.Jag har inte haft någon feber under denna perioden, inte ont i lungorna/bröstet och jag har inte haft några sjukdomskänslor sedans den ~8:e juni, överlag så har jag känt mig frisk, eller iaf sedans den 27:e juni när trycket/smärtan i bihålorna försvann, innan dess så var jag lite tröttare än normalt vissa dagar.Jag har även varit på vårdcentralen 2 gånger, på båda besöken så var snabbsänkan normal, läkarna hittade inget och det mycoplamsa prov som jag fick göra i onsdags (1 juli) var negativt.Jag tog också Nasonex från den 12:e juni till den 22:e och den 25:e till den 30:e.Så vad kan detta vara? Träningskarriärsdödaren TWAR eller kan förkylningen har varit en akut bronkit som gav en mild bihåleinflammation som komplikation?Jag har pga detta inte kunnat/vågat träna på över 4 veckor (kör normalt 5 pass i veckan) och jag har missat en tävling som jag hade förberett mig för i flera månader, så detta börjar att bli enormt jobbigt psykiskt.Mvh
PS, jag blev smittad av min flickvän, eller jag är ganska säker på det iaf.Hon kom hem sjuk och 4 dagar senare så bröt det ut på mig.

Hej! Jag hade samma problem, tor jag i alla fall. hostade mest, lite snorig och det gick inte över coh doktorn hittade ingenting, fick också ta mykoplastma prov som visade neggativt men min doktor sa att dem ibland gjorde det även fast man har mykoplastma, så jag fick penicillin ändå men det hjälpte dock inte.. Hade inte heller ont i haslen eller bröstet. bara hostade. Detta fortsatte för mig nästan hela våren fram och tillbaka (försvann dock nästan helt när jag var utomlands en vecka men kom sedan tillbaka direkt efter att jag kommit hem) tills jag tillslut fick en rejäl sväng av halsfluss och ännu mer penicillin, sedan var det borta. Men jag hostade som sagt mycket länge utan att veta vad det var, fick också skita i att träna på säkert 2 månader så det bara blev värre av träning. Min mamma fick även något liknanade efter mig och har hört om flera som haft likande. Så tror det är något som går runt faktiskt och att det du främst behöver är vila och att inte träna över huvud taget på ett tag, även om det är svårt.
hoppas jag kanske var till lite hjälp och krya på dig :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons