Forum Infektion


Forumtråd: Tryck vänster bröst/slem i halsen

Hej

Ska försöka få med min sjukdomshistoria på bäst sätt senaste tiden.

Allt började i somras, är ganska osäker i min sexualitet så gjorde något väldigt korkat sommaren 2019, köpte sex genom en prostituerad man från Brasilien som var på besök i Sverige, jag testa lite oralsex men avbröt akten då det inte kändes rätt.
En vecka senare så fick jag halsfluss och doktorn såg det genom inspektion av min hals så han skrev ut Kåvepenin, efter några dagar så kändes det bättre. Sista dagen på behandlingen 10:e dagen så vaknade jag upp på morgonen fullt med utslag i ansiktet (har bild att visa)

Jag blev rädd och fick träffa en läkare på vårdcentralen. Han hade ingen aning om vad det kunde vara, läkaren skrev ut någon salva dels något flytande medel för hårbotten som heter Elocon kutan lösning. Utslagen började försvinna efter några dagar. Sen ringer den läkaren upp mig en kväll och säger att han fortfarande har funderat på vad mina utslag kan bero på, och han säger att det kan eventuellt vara HIV.

Jag blev livrädd när han sa så och jag åkte in på ett ställe inne i stan som tar snabbtester för hiv, det visade negativt.
8 veckor senare i augusti så gjorde jag även ett hiv test på Sesamcity via blodprov, tog även prov för andra sjukdomar, gonorré, syfilis, klamydia, hepatit B. När svaren kom så var allt negativt vilket var en lättnad.

Senare i oktober månad skulle jag resa till Asien i Japan, men en vecka innan vi skulle resa så känner jag i halsen och denna gång längre ner i halsen under adamsäpplet typ att det är något som känns konstigt, typ något som irriterar, lite underlig känsla i halsen och jag kände mig även lite lätt sjuk men ingen feber.

När jag drog iväg till Asien så försvann dom konstiga känningarna i halsen och allt kändes bra i halsen alla 16 dagar. Några dagar innan vi skulle åka hem så vaknade jag på hotellet att jag knappt kunde lyfta vänster armen, det gjorde väldigt ont i vissa rörelser, jag ringde sjukvårdsupplysningen i Sverige och sjuksköterskan jag pratade med trodde jag fått en inflammation och säger att jag ska äta Ipren, vilket jag gjorde i några dagar och kände redan dagen efter att det blev bättre.

När jag var hemkommen från resan så jobbade jag på som vanligt och kände inga symtom på ett par månader, jag tränade och levde på som vanligt.

Sen kom julen, några dagar efter julafton alltså 27 december så vaknar jag av att det kommer en massa slem i mitten av halsen vid adamsäpplet, kanske det är struphuvudet vilket var en märklig känsla och kanske hör det ihop med vad jag kände innan Asien resan. Dels när jag kände på halsen den dagen så är jag jätte öm där och det kändes som något sår fast på insidan under adamsäpplet.

Jag åker in till Akuten och dom tar sköldkörtel prover och CRP men hittar ingenting på proverna. Jag åker hem och känner mig lite konstig i kroppen men ingen feber, dagen efter blir jag väldigt lös i magen och får diarré och fick svårt att äta, kände mig frusen och kall i kroppen och slem i halsen konstant men fortfarande ingen feber.

Jag jobbade på som vanligt på arbetet även fast jag kände som jag gjorde och nu hade det gått ca 2 veckor.

3 veckan så kände jag mig lite fastare i magen så ingen diarré längre men min aptit var inte på topp, och kände mig skum i kroppen lite smått yrsel och trötthet mer än vanligt, forfarande slem i halsen, kände även lite åtstramning/domning känsla i vänster bröst lite grann bara fast då var det mer mot halsen alltså mellan hals och vänster bröst vid nyckelbenet.

Vecka 4 så känner jag alla symtom som innan, aptiten dålig och vill även påpeka att när jag väl skulle äta så kändes det som att pulsen gick upp och så har det varit under alla dessa veckor, tycker ändå att jag har lättare att äta idag än för några veckor sen.
Stramningskänsla i vänster bröst höll i sig och speciellt blev det värre när jag rörde på mig som en vanlig promenad, jag jobbade fortfarande men började känna mig mer orkeslös och började bli orolig.

Vecka 5 så kände jag mig fortfarande dålig, och vaknade under natten att trycket/stramning på bröstet inte var normalt, dels kände jag mig trött i vänster arm och stickningar i fingrar. Blev orolig och åkte in på akuten igen och dom tog blodprover dels EKG men hittade ingenting. Och jag hade svårt att sova blev störd i sömnen så vaknade upp efter ett par timmars sömn bara.

På den vägen är det, jag beställde egna blodprover på ett ställe som heter Werlabs där dom tog prover rent övergripande på diabetes, blodstatus, sköldkörteln igen, vitaminer med mera och alla prover var jätte bra enligt läkaren där.

Jag är inte bättre idag, trycket på bröstet vänster sida håller i sig och trött i vänster arm och slem i halsen. Dels har jag 100 i vilopuls vissa gånger och det känns som att det är det som gör att jag har svårt att sova då jag har små tungt att andas också. Känns som jag får högre puls också som jag beskrev tidigare när jag äter eller ligger ner.

Mellan 2013-2014 så fick jag en sjukdom som heter Twar, jag har testresultaten kvar som visade att jag hade det. Jag var sjuk väldigt länge då tills jag hittade en specialist läkare som hjälpte mig och det tog ca 1 år innan jag blev friskförklarad under den tiden fick jag gå på långa antibiotika kurer och andra hjälpande mediciner.

6 februari i år så kontaktade jag Twar läkaren och berättade om mina symtom som pågått sen i julas. Så jag fick en läkartid hos honom 7 februari, jag fick fylla i ett formulär på massa frågor om olika symtom, och hans bedömning var att jag har fått tillbaka Twaren.
Så jag har börjat äta antibiotika Klacid direkt samma dag 7 februari så nu har jag ätit Klacid ca 2,5 vecka. Och enligt Twar läkaren så får jag inte anstränga mig, han säger att jag får ta en väldigt lugn promenad max 30 min om dagen. Känner ingen förändring med tryckande känslans i vänster bröst.

Känner fortfarande åtstramnings känsla i vänstra bröstet när jag anstränger mig minsta lilla, troligen i bröstmuskeln och kan känna att jag har tungt att andas speciellt om jag gör lättare aktivitet som att gå till affären eller dylikt dels blir jag trött i vänster arm, och yrseln håller i sig vilket är obehagligt också.
Har gått ner i vikt ca 4-5 kilo på dessa veckor men har stannat på 67kg dom senaste två veckorna.

Kanske är det Twar eller något annat, kanske går det ihop med vad som hände i somras som jag skrev i början av min text.

Tänker om jag har någon ovanlig sjukdom i halsen från det oskyddad oralsexet ?

Kom att tänka på också om jag har fått någon bakterie eller virus från själva julmaten ? Jag beställde julmat från en restaurang så jag åt den maten dagen innan jul och julafton, tänker om jag blev matförgiftad ? Jag försöker bara komma på vad det kan vara.

Med vänlig hälsning, Robert

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons