Forum Infektion


Symptom efter Borreliainfektion.

Hej! Var till doktorn i januari och fick antibiotika mot Borrelia. Hade ett stort märke i knävecket men måst blivit fästingbiten nån gång i oktober. Har mått bra ett par månader efter medicin men för ca 4 v sen kom symptomen tillbaks, dvs fruktansvärd huvudvärk, ont i nacke axlar ländrygg. Domningar i ring- och lillfingrar samt kinden och tungan. Yrsel och dubbelseende. Tappar tanketrådar och ord och minne. Sluddrar vid tal. Listan är lång... Jag undrar om någon haft samma problem och om det är Borrelia eller något annat då jag tagit medicin som jag blivit tillsagd. Tacksam för svar.

Hej Knytet Har samma sympton som du sedan 2005. Har tagit prov i ryggmärgen för att se om jag hade borrelia kvar där, negativt. Så nu står jag och stampar, vet inget. Ska ta nytt ryggmärgsprov i höst. Urjobbigt med lång utredning - min påbörjades 2006. Har du pratat med någon läkare?


Hejsan! Min sambo har fått Borellia. Han har ont i armbågar, rygg, trött. Ibland så upplever jag att han har druckit, ibland har han det men ibland så säger han att han inte har. Han påstår att ölen hjälper honom bättre än penicillin, vilket låter illa i mina öron. Han har dessutom sår på öronsnibbarna som blöder och svullnar upp. Idag när han kom hem sluddrade han och han säger att han inte druckit men hur vet man.


Hej Boka ny tid hos läkaren för provtagning i blodet och ryggmärgen. Varför dricker han öl vid medicinbehandling? Hur länge äter han penicillin? Gullan


Hejsan! Ingen tvekan att du fortfarande gar en borrelia infektion. Nu har den även hunnit sig in i nervsystemet. Fick du Kåvepenin kanske ? Farligt! Gör så att bakterierna blir retade bara för att gömma sig i vävnaderna i kroppen och ligga latent upp till flera år eller som för dig ett par månader. Då man tror att man blev frisk! För att sedan attackera alla kroppens organ mm. Glöm att du får hjälp i Sverige!!! Kunskapen här är mycket bristfällig. (skulle aldrig läkarna erkänna) jag fick ta min dotter till en expert i Tyskland Hon är nio år och har vart sjuk i fyra år. Pga den tyske läkarens behandling är hon idag är nästan frisk. Hon blev biten i mars 2005 och gick utan rätt diagnos i 1 1/2 år. Sedan gav dom henne alltför korta behandlingar. Då det har blivit en neuroborrelios (alltså bakterierna tagit sig in i nervsystemet) så behövs betydligt längre antibiotika behandlingar än dom svenska för korta riktlinjerna för borrelia behandling. Jag hoppas du går in på våran hemsida och ringer någon av kontaktpersonerna. Det är en förening där ingen får lön för mödan att hjälpa drabbade borrelia smittade. Lycka till nu! För det är bråttom, ju längre du väntar med rätt antibiotika behandling desstå svårare och längre tid tar det att bli frisk. Men det går att bli frisk då man är snabb! Vänta inte det är mycket farligt då bakterierna kan sätt sig på hjärta, hjärna mm. Mvh En som vet!!! Blod & ryggmärgsproven i Sverige är otillförlitliga. Chansen att proverna upptäcker bakterierna är låg. Kontakta någon i Tbe & Borrelia patientföreningen. Uppgifter och mycket bra information om borrelia / Neuroborrelios hittar du på våran hemsida :


Sorry glömde ju länken till patientföreningen: http://www.borrelia-tbe.se/ Ha det så bra du kan!


Hej! Man kan verka full av borrelia infektion på nervsystemet (Neuroborrelios). Mkt vanligt! LP (lumbalpunktion/ryggmärgsprov) är inte säkra på borrelia i Sverige. Endast ca 30 % av smittade upptäcks i Sverige med LP. Det behövs oftast göras en klinisk diagnos då läkarn ska lyssna till patientens symtom. Eller skicka ner blod eller åk ner direkt till en borrelia expert i tex Tyskland. I Sverige är man inte uppdaterad med ny forskning som andra länder följer inom borrelia. Då dom svenska borrelia kunskaperna och riktlinjerna på behandling numera är gamla. Det skall snart tas beslut om nya riktlinjer inom behandling. Men tvekar på att dom ändrar märkvärdigt! Se detta ganska nya inslag på svts finska nyheter: http://svtplay.se/v/1556454/uutiset/13_5?cb,a1366518,1,f,103756/pb,a1366516,1,f,103756/pl,v,,1556454/sb,p103756,1,f,103756 (se inslaget som kommer ca 7 minuter in i videon) Säger en hel del om att vi i Skandinavien är efter i forskningen. Då tyska och amerikanska expert bla (ILADS läkare) har vetat om detta länge nu. Att LP och blodprov inte räcker. Att bakterierna kaplsar in sig i en cystfrom och gömmer sig i kroppens vävnader och att svenska prover då oftast missar bakterierna! Och även för korta och för svaga svenska antibiotika kurer därefter! (om man nu har turen att ha upptäckt en borrelia infektion i Sverige). Borrelia & Tbe patientföreningens hemsida : http://www.borrelia-tbe.se/ Där kan ni hitta all möjlig viktig information. Dessutom kontaktuppgifter om ni vill kontakta någon för råd osv. Jag är själv drabbad genom att min dotter har Neuroborrelios och ej fick hjälp i Sverige (även fast hennes ryggmärgsprov visat höga värden, ingen tvekan ens för dom svenska läkarna). Men som sagt inte hjälpt henne med tillräcklig behandling. Den fick en expert i Tyskland stå för. Vi fick åka ner dit så småningom. Men vänta inte för länge då det är en mkt farlig infektion och ju längre man väntar med antibiotika i rätt mängd desstå svårare att bli frisk! Lycka till nu!!! Mvh En som vet

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons