Forum Infektion


Sjuk eller bara konstig

hej, jag börjar bli desperat men då jag så ofta får svaret "konstigt" "tyvärr bara vänta ut" osv hos läkare, flera ggr dessutom fått en känsla av att bli bortviftad å en jobbig typ, så vet jag inte vad ja ska göra nu. och jag blir inte bättre snarare tvärtom, är en lång period av saker så försökt korta ner men snälla om någon har någon ide hjälp mig för nu blev ja tom bemött på akuten med "hmm konstigt mmm men va vill du vi ska göra" är så trött på att tjata å tjafsa om mina "fel" å inte få hjälp förens flera månader å nu tom över ett år att jag vände i dörren på akuten å åkte hem.. skiträdd att jag blir ännu sämre. ursäkta den långa början men ville förklara hur desperat jag känner mig, nån som varit med om samma symtom, blivit bra? Tips på privat läkare, spelar ingen roll var i sverige! Bara de är en som lyssnar och ibtresserad nog för att hjälpa. nu till själva symtom och problem som går i ett sen ca 2 år och starta med en lång förkylning, matlust som blev värre å värre en bilkrock som följdes av total obefinlig matlust kraftig viktnedgång å svårt att svälja blev som tvärstopp har fortfarande probl men fått upp vikt tackolov var in på akuten då de lilla jag lyckades få i mig gick rakt igenom å med och magvärk som var vidrig. Det enda som läkaren reagera över var min mycket höga puls, konstigt att den är så hög för alla prover ser bra ut. levervärden var förhöjda och han fråga om ja drack mycket, vilket jag ibte gör och då de togs hade jag inte ens tagit en enda lättöl på ca ett halvår. Konstigt men ja så kan de bli ibl, Be din husdr kolla de onda i magen och varför , " den höga pulsen höll i ett par månader, nästan halva dygn i perioder på ett par tim, kunde tom vakna av de eller va på väg somna så anledningen till slag på ca 170/min när de var som värst fanns inte i de jag gjorde. Märkligt nog så hade båd levervärden samt socker varit förhöjda vilket min adhd dr påpeka borde kollas upp å d vitamin och andra brister be husdr göra de. Husdr skicka mig till gastroskopi,utreddes för mycket troligt magsår, togs biopsi i både magsäck tarmar och magmun men inte ens antydan till magkatarr fanns.. Märkligt, mycket konstigt var "diagnosen. Möjlig glutenintolerans såg de så blodprov för de togs men nej detvar negativt. Fick själv söka dietist å be om näringsdryck då jag tappade ca 10 kg på ett par månader och är på gräns till undervikt så fick panik då ja nästan inte fick i mig nått.

Det är svårt att läsa och tyda vad det kan vara för något då all text sitter ihop som den gör.För att vara ärlig så tror jag att det främst är stress och ångest, det är då vad det låter som. Det du skriver får det att låta som att ångest samt stress kan vara problemet för att inte tala om din text i allmänhet, nästan så att jag själv blev stressad då jag läste igenom den.Försök med avslappningsövningar eller meditation, gör det i en vecka eller två och se om det fungerar. Jag är ingen läkare så ta inte mitt ord på det, men dina problem låter verkligen som de härstammar från ångest och att du är stressad/orolig.//C


Sättet skriva på är pga min adhd, dels har ja svårt att i skrift förklara och när ja skriver ser de "rätt" ut men nu som du säger ser ja att de blir rörigt. 
Säkert en del stress, men utslagen var kommer de ifrån? Och när allt började med mage och fläckar var jag inte stressad snarare var de tvärtom. 
har heller aldrig haft några som helst problem med mat, alltid gillat både äta och att laga mat. Noga med att de ska va gott för ögat också och även en lugn stund, ingen tv på tex.


Försökte rätta till röran hoppas de blev bättre.
hej, jag börjar bli desperat men då jag så ofta får svaret "konstigt" "tyvärr bara vänta ut" osv hos läkare, flera ggr dessutom fått en känsla av att bli bortviftad å en jobbig typ, så vet jag inte vad ja ska göra nu. och jag blir inte bättre snarare tvärtom. Det är en lång period av saker. Någon som haft samma symtom? De problem som går i ett sen ca 2 år och starta med en lång förkylning, matlust som försvann och kraftig viktnedgång och fick svårt att svälja blev som tvärstopp och har fortfarande probl med att äta. Var också in på akuten då de lilla jag lyckades få i mig gick rakt igenom å med och magvärk som var vidrig. Det enda som läkaren reagera över var min mycket höga puls. Han sa att de var konstigt att den är så hög för alla prover ser bra ut. Levervärden var förhöjda och han fråga om ja drack mycket, vilket jag inte gör. Läkaren på akuten bad mig gå till husdr och kolla de onda i magen . " Den höga pulsen höll på ett par tim i taget flera ggr om dagen i flera månader kunde tom vakna av de eller va på väg somna så anledningen till slag på ca 170/min när de var som värst fanns inte i de jag gjorde. Min adhd dr påpeka att levervärden samt vitamin brister borde följas upp och sa att jag skulle be husdr göra de. Husdr skicka mig till gastroskopi,utreddes för mycket troligt magsår, togs biopsi i både magsäck tarmar och magmun men inte ens antydan till magkatarr fanns.. Märkligt, mycket konstigt var "diagnosen. Möjlig glutenintolerans såg de så blodprov för de togs men det var negativt. Sökte själv söka dietist och bad om näringsdryck då jag tappade ca 10 kg på ett par månader och har ingen övervikt så fick panik då ja nästan inte fick i mig nått. Sen lugna puls sig och åt mer å mer. Dock fortfarande svårt äta och blir ofta svårt att ens svälja.Sen dök ett stort märke på smalbenet i slute på nov 2013, trodde ja slagi i nått tänkte efter ett tag att de va konstigt att de inte försvann. (Samtidigt väntade jag på operation av en sena i foten som de missats på sjukhus var nästan helt av under ett år som jag försökt få hjälp) P&


En diagnos ställd, långt gången neuroborrelios, troligen har jag tydligen haft både hudborrelia och neuroborrelios. Har fått rätt mycke symtom från nervsystemet men kan bara vänta och hoppas det mesta läker tillslut, men då ja fått gå obehandlad så länge kommer troligen en del problem kvarstå.
Jag är än och har varit väldigt sjuk. Det enda "bra" är att jag inte inbillat mig alla konstiga symtom, allt slutade med misstänkt stroke allternativt ms. 
 
Tyvärr saknas de fortfarande svar på de symtom infektionsläkaren ej tycker stämmer med borrelian.
 


Fet finns akupunktur för ångest som faktiskt hjälper. Det lätet somångest och stress. Kan till och med vara att du har pts. Man måste veta ifall det är fysiskt eller psykiskt. Är det fysiskt så får du ju resultat på sänkor å andra prover ect.  Är det psykiskt så är det svårare. Men det kan vara pts, ångest eller stress. Du kanske skulle testa kbt? 
Jag är sån att är jag stressad och har ångest, så påverkar det mig fysiskt. Jag kan få krämpor, smärtor, illamående ect. 
 
Gå till en läkare och kräv, läs på om pts, kbt, se om nåt stämmer å känns rätt. gå inte till en läkare å fråga om hjälp för det får du aldrig. Kräv.
 


Nu är psykiska problem samt stress uteslutna, men har fått diagnoser på en hög saker, fick nog och skickade en egen remiss till smärtutredning.
 
1-Cervikalgi radikulopati
2-EDS
3-Smärta med störd smärtmodulering och generell sensisitering
4-Andra specificerade sjukdomar i nervsystemet efter kirurgiska och medecinska ingrepp


När min gubbe fick en hjärtinfarkt och blixt snabbt opererades så fick jag dagen efter utslag...... fattade ingenting så jag trodde det var en ny ansiktskräm. Gick till dr och fick betapred. Hem och googlade på "mina" utslag som var i halva ansiktet och inså snabbt att de var stress utllösta! Jag hade redan gått till apoteket och lämnat tillbaks den kräm jag trodde var boven i det hela.....Det tog någon vecka så var min hy som förr

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons