Forum Infektion


ROSFEBER

Rosfeber, en sjukdom som behandlas med penicillin och vanligtvis botas genom det. Men om man har kvarstående hudrodnad och svullnad efter penicillinbehandling, vad gör man då? I det här fallet har svullnad och rodnat minskat markant men finns ändå kvar. Jag har sökt husläkare, andra läkare mm men ingen är intresserad. "Vi har inga läkartider, ring och boka akuttid" säger man, men jag tycker det är fel att ta upp akuttider om man inte är akut sjuk. De läkare som jag tidigare pratat med gissar på olika saker. Det går över av sig självt, ny penicillinkur med annat vaccin, vätskeutdrivande medicin, bakterieodling på benet. Det är förslag man gett. Man ingen tycks veta eller intressera sig så mycket. Troligen får man dras med svullnaden tills det verkligen blir akut. Kanske finns det någon här i forumet som varit med om liknande och som kan ge lite bättre råd och upplysningar.

För ett par år sedan fick jag rodnad och svullnad i en tå. Efterhand blev hela foten röd och svullen. Jag hade även feber. Jag fick diagnosen rosfeber och fick penicillin. Efter kuren kvarstod svullnad och rodnad och huden på foten började fjälla. Man tog ett blodprov som visade att jag hade en genomgången borreliainfektion. Då fick jag behandling mot det och tre månader efter den behandlingen hade rodnaden och svullnaden försvunnit.
 


HEJ. JAG HAR HAR ROSFEBER I MITT VÄNSTRA BEN!!! SEDAN MAJ . OCH MED SÅR !!! HAR SNART ÄTIT 160 ST PENICILLN FÖR DETTA!!! ÄTER NU FÖR 2:GÅNGEN, CLINDAMYCIN 300 MG. 2 TBL. OM DAGEN. DETTA LÄR BLI SVÅRT ATT BLI AV MED.MEN JAG KOMMER ATT STÅ PÅ MEJ ÄNDA TILLS BENET ÄR SMALT OCH EJ RÖTT OSV !!! FINNS JU INGA ANDRA MEDICINER SOM HJÄLPER HELLER !!! JAG HAR ALDRIG HAFT DETTA INNAN ! JAG HADE INGA SÅR HELLER PÅ BENET INNAN !!! MEN PÅ HÖGER  FOT HADE JAG ETT SLE. SÅR SOM GICK UPP. MEN DET LA JAG OM OCH SÅRET LÄKTE IGEN GANSKA SNABBT IGEN !!! HELT PLÖTSLIGT SÅ BÖRJADE DETTA ELÄNDE PÅ VÄNSTER BEN, DET TOG BARA NÅGRA TIMMAR !!! JAG TROR ATT SLE;N LIGGER BAKOM, FÖR JAG TAR IMUNDÄMPANDE MEDICIN FÖR DET!!! SLE ÄR REUMATISK SJUKDOM . SÅ GÖR SOM JAG  GER ER INTE !!!!!!!


Jag fick rosfeber i ansiktet och blev inlagd och fick intravenöst dvs penicillin. Fyra dagar så gick svullnaden ner ordentligt men fortfarande 3 månader efter har jag markant röda kinder och näsan är också röd. Inte så mycket som tidigare men ändå markant röd. Går det aldrig bort eller får jag ddras med detta?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons