Forum Infektion


Munsår som inte försvinner

Hej, Problem: det är så att jag haft ett munsår som inte vill försvinna. Det sitter på överläppen och är som ett "öppet sår" som det kommer vätska ur. På morgonen efter att jag sovit har det ofta bildats en tunn skorpa på såret som försvinner när jag tvättar mig. Själva såret är ca 1cm i diameter. Jag har nu haft såret i lite mer än 3 månader, och det vill verkligen inte ge sig.. Behandling: I början försökte jag behandla det med "herpes salva" eftersom jag misstänkte att det kunde vara herpes. När inte det hjälpte valde jag att besöka min husläkare, vilket jag gjort 2ggr.. Första gången fick jag penicillin som jag tog 3ggr dagligen i 10 dagar. Det hjälpte såklart inte... Andra gången fick jag en annan doktor som sa att jag bara var torr, och han rekommenderade att jag skulle använda mig av zinkpasta. Detta gjorde jag förstås men det gav inget resultat. Nu har jag själv provat att smörja med ringblommesalva, men det verkar inte heller fungera. Jag börjar bli desperat! Jag har aldrig tidigare haft munsår, så det känns konstigt att det bara angriper och sitter kvar såpass länge.. Någon som har tips på vad det kan vara eller hur jag kan behandla det? Jätte tacksam för svar! Med Vänliga Hälsningar Olle

Det här har inte egentligen något med ditt munsår att göra, men jag vill ta det ändå om andra läser. Jag har varje år (vinter) haft återkommande munsår ända sen jag var liten. Sen jag började med LCHF för 5 år sedan har jag inte sett röken av dom. Det behöver inte vara just LCHF som gjort att dom försvunnit, men förmodligen är det vissa delar av denna kosthållning som är viktig. Annars skulle ju inte så många bli av med sin acne på LCHF. Här är något att tänka på för just detta: 1. Mindre socker och sådant som kroppen uppfattar som socker (hjälper även mot candida). 2. Mindre omega-6 fetter (margariner, majs och solrosolja). Dessa är inflammatoriska i fle "kvot". 3. Mindre tillsatser och onaturliga ämnen i maten. Lycka till. Ät naturligt:-)


Hej, En kompis till mig använder silicea munherpes när hon får munsår, hjälper henne och hennes finnar ( min med som jag fick förra veckan) därför vet jag.


Mitt bästa råd kommer att vara att förhindra. Var noga med att äta hälsosamt och få gott om vitaminer och antioxidanter. Ditt immunförsvar skyddar dig från herpesvirus. Ett bra husråd för munsår och herpesinfektioner är att ta Lysin, som motverkar herpesvirus inifrån. Kilde: http://pharmadoc.se/lysin-mot-munsar-och-herpes/


Tack Anne för tipset. Har faktiskt funderat på att starta en tråd här för att se vad folk gör mot sina munsår. Ställde en fråga till Fråga Doktorn för en månad sen, men har inte fått svar än... Är den här sidan aktiv längre?

En grej som jag VERKLIGEN VERKLIGEN måste undvika är mörk choklad... får alltid munsår några dagar efter att jag ätit det. tror det är pga. det höga halten av arginin. Upplever någon annan samma sak?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons