Forum Infektion


Konstant trötthet

Jag visste inte vart jag skulle placera denna frågan/tråden, men hoppas någon kan hjälpa mig eller komma med idéer ändå. Är en tjej på 23 år, normalviktig, tränar regelbundet och äter bra. Det enda medicinska "fel" jag har är allergi mot pälsdjur och astma, men ingen svår. Mitt problem är min ständiga trötthet. Min mamma har alltid sagt att jag är "en trött människa" helt enkelt. Men nu undrar jag om det verkligen ska vara så? Efter en shoppingtur måste jag hem och sova lite middag, annars orkar jag inte vara uppe så länge. Ska jag på fest måste jag planera in en middagslur och inte ens då är det säkert jag orkar med hela kvällen. Jag är alltid håglös och trött. Skulle gärna spendera hela dagar i sängen om det var möjligt men tvingar mig ofta till att göra saker, så som att träna och ut med hunden. Jag orkar inte städa hemma, orkar inte följa med på saker och det börjar kännas som ett handikapp. Jag har varit sån här hela mitt liv och undrar om det verkligen är normalt att alltid känna sig trött? Har tidigare sökt vård men blev inte alls tagen på allvar. Dom kollade mitt järn sen var det bra med det ungefär, själv var jag trött på det och orkade inte ta striden och gå vidare med det.. Något jag kanske borde. Tacksam för svar!

Hej! Har du kontrollerat din ämnesomsättning? Gör det. Det nya referensvärdet är nu TSH- 0.5-2.5. Det innebär att finns symtom så kan man få levaxin behandling om TSh värdet är över 2.5 . En provperiod på 25mcg levaxin är oxå tillåten då den inte kan skada. Skriv ut TSH-värdet en diskutabel gräns vid hypothyreos Gå in under diagnos ,http://www.hypo2.info.


Hej igen! Det slog mig att du kan pröva vitamin B6 ( pyridoxin) 40-80mg dagligen också. Finns receptfritt på apotek. Jag tar det mot lätt nedstämdhet ,som jag inte märker. Ett preparat som ges bla. före mens osv. Värt att pröva men någon effekt ska man inte vänta sig förrän efter 3 veckor. Det är bevisat att B6 ger effekt på nervsystemet. Pröva för överskottet kissar man ut. B6 är vattenlösligt.


Lite att läsa om ADD (ADHD utan hyperaktivitet) som ger de besvär du beskriver: http://bloggmalplace.wordpress.com/2010/12/30/add-hypoaktiv-adhd/

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons