Forum Infektion


Konstant feber och sjukdomskänsla

Jag har sedan snart 5 år tillbaka haft feber väldigt ofta för att senaste tiden i princip varje dag. Under de första åren trodde jag att jag ständigt drabbades av infektioner och blev sjuk titt som tätt. Efter ett par år insåg jag att det helt enkelt var mitt allmänna tillstånd.Senaste 2 åren har allt blivit mycket sämre. Min feber är högre, efter en vanlig arbetsdag där jag tillbringar störst del sittandes ligger den på runt 38,2. Skulle jag gå ut på en promenad går den upp till 38,5 och uppåt. Jag har alltid älskat att träna och tränade flera dagar i veckan förut, nu vågar jag inte då febertopparna går upp mot 39 grader efter avslutat pass. Efter jag tränat är jag yr, illamående, riktigt skakig och totalt utmattad på ett obehagligt sätt inte den där sköna känslan man ska ha efter att ha avslutat ett hårt pass. Bör även tillägga att jag är riktigt lågtempad och ligger under 37 grader i friskt tillstånd.
När jag var 16 år utreddes jag på Infektionsmottagningen utan att hitta något svar (det ska tilläggas att det har blivit sämre än då jag var 16 år). Jag är nu återigen tillbaka på Infektionsmottagningen hos samma läkare. Infektionsläkaren är i princip säker på att det inte är en infektion som orsakar mina besvär. Hade det varit en infektion i kroppen hade jag varit död vid det här laget eller så skulle infektionen gått över av sig själv har han sagt. Jag utreds även hos en Endokrinologiläkaren som har tagit dom mest väsentliga proverna och har gett mig beskedet att allt ser bra ut.Jag orkar ingenting. Känner mig konstant sjuk, ständigt feber som bara eskalerar då jag aktiverar mig på minsta lilla sätt, blir yr och matt ständigt. Jag kan sova upp till 13 timmar per natt utan att känna mig utvilad utan är ständigt trött. Jag har tappat massa hår framförallt de senaste 2 åren, mina ögon är röda, jag har påsar under ögonen och ser riktigt sliten ut konstant. Något jag aldrig gjorde förut.
Bör även nämna att jag har stark IBS med kraftiga symptom dagligen. Dock tror inte min Gastroläkare att det finns någon koppling mellan min mage och min feber.Det känns som jag har tänkt på precis ALLT. Jag lever ett  hälsosamt liv med bra mat, ingen alkohol eller tobak, mycket sömn osv. och trots detta mår jag såhär. Jag känner mig verkligen helt uppgiven, jag är 21 år gammal och vill bara leva livet fullt ut. 
Har i veckan fått reda på att mitt iga-värde var något lågt, dock vet dom inte om det har något att göra med min feber. 
Förstår att det är svårt att ge mig ett svar men är tacksam för allt! 

Hej, jag känner igen dina symtom, hade samma i flera år, började med LCHF , jag var ett vrak, och fick ingen hjälp av Sjukvården, är idag frisk. Då du fortfarande är så ung, så ge det en chans, och IBS har många vittnat om att det blir bra med kostomläggningen, gå gärna in på Kostdoktorn.se eller Annika Dahlqvist blogg och läs lite, många bra tips där för dig....


Hej! När jag läser dina symtom så tycker jag de påminner om de min dotter har. Hon har fått diagnosen ME/CFS. Somliga läkare tror fortfarande det inte finns, så försök få remiss till specialist. Eller byt läkare om den du har inte vill ge dig det.


Hej och tack för era svar väldigt uppskattat! Jag har varit hos dietist och har fått massa hjälp av både henne och min gastroläkare, så kosten känner jag att jag har hittat en balans i som funkar okej med min mage.
Har kommit till en fantastisk specialistläkare i Lund nu som är en av de läkare som anser att ME/CFS finns och han har en hel del teorier om vad det är med mig. Har din dotter också feber Magan68? 
Min läkare är inne på malign hypertermi, SLE och en ovanlig sjukdom som heter behcets. Trots att vi ännu inte kommit fram till något känns det så himla skönt att ha fått träffa en läkare som engagerar sig och kämpar för att lösa problemet! Nu väntar ryggvätskeprov/ryggmärgsprov för att utesluta vissa sjukdomar i nervsystemet, muskelbiopsi samt remiss till narkosläkare i Lund för att undersöka vidare teorierna kring "malign hypertermi". 


Hej!
Jag hade i princip samma symtomflora. Läkarna beskrev den i journalen som "ständiga infektioner" "tilltagande infektionsbenägenhet mm" "symtom som vid kroniskt trötthetssyndrom ME/CFS". Ffa besvär med med eller mindre kronisk sjukdomskänsla, feber någon-några dag/ar varje vecka eller så, ständig hyperaktivitet i luftrören med slemhosta som följd. Fick stå på T-prednisolon varje dag i ett år för att hålla ner hostan. Var ofta sängliggande 2-5 dagar per vecka.
Sedan okt 2012 påbörjad specifik immunterapi (Alutard). I början hände ingenting, men efter några månaders behandling har jag blivit allt bättre, de första förbättringarna märktes efter kanske 8:e injektionen eller så. Till en början inte färre infektioner men de blev mycket mildare och kortare och oftare och oftare utan feber. T.ex. lite hängig och hes något dygn eller så istället för sjuk för jämnan. Efterhand även färre infektioner.
Specifik immunoterapi påverkar kroppens fördelning av cytokiner genom att förhållandet mellan olika T-hjälparceller förändras; det blir bl.a. mindre av proinflammatoriska TH2-cytokiner såsom IL-4 (interleukin-4) och IL-5; och mer av den immunoreglerande IL-10, som är viktig för att motverka autoimmunitet.
Efter ett halvårs behandling kunde jag äntligen lägga kortisontabletterna (prednisolon) på hyllan. Numera behöver jag dem i stort sett aldrig. Feber har jag numera nästan aldrig heller.
Fortfarande dock många småinfektioner (ca en handfull per månad) med lätt hängighet/heshet etc i något-några dygn men ändå klar förbättring med jämfört med före immunterapin, som alltså starkt rekommenderas.


Har dom testat på svamp och parasit? Om inte tycker jag att du ska begära detta om inte annat än för att utesluta detta.


Lite gammal tråd, men testar ändå. TS, hur har det gått? Och du Isfsr, hur är det med dej idag? Vart ska man vända sig för att få sådan behandling? Jag har också ständiga infektioner, huvudvärk och värk i kroppen, feber och allmän sjukdomskänsla.Sover dåligt. Enligt laboratorieproverna är det inget fel på mej. Och jag blir bara sämre...


Fullkomlig bullshit att du skulle vara död om du hade haft en infektion i fem år, låter som en mycket dålig läkare. Har du blivit utredd av en neurolog? Att du tappar hår låter ju trots allt som en endokrinhistoria, var det länge sedan du utreddes. Du kan göra testen själv på werlabs (finns säkert andra labb) och gå till resultatet till läkaren. Har du kollat b12 värderna, kan ju vara värt att ta ett bra b12 tilskott för se om du mår något bättre. 


Hej
När jag läste din tråd Elina så var det som att läsa om mig själv.Jag lider av exakt samma sak som dig. Hur har det gått för dig?Vore super tacksam om du kan berätta.Jag står inte ut längre. Snälla hjälp mig.


Usch allt detta är exakt som jag har mått i två och ett halvt år... Och ständig värk i leder och muskler och en jävulsk huvudvärk..
När jag varit sjuk i ett halvår med massor med läkarbesök och även åkt till akuten för huvudvärken..så bad jag själv om ett borreliaprov.. Possitivt svar..alltså hade jag haft borrelian länge..Har ätit otlaliga pensilinkurer och kortison kurer.. Men mår pyton ändå.  Har varit på infektion.. men blev väldigt noschigt behandlad..Och min husläkare säger bara att vi kan inte göra mera..alla dina prover är okej..Men jag lider med dig ..säger han.......
 


Har du kollat celiaki, gluten intolerans? Hade också ibs som diagnos och blev efter ngt år sämre som dig och efter många undersökningar fick jag konstaterad celiaki.


Har haft min stadiga feber på 38,5 grader , har annars 36,7, o det började mellan jul o nyår 2016 o är kvar än idag den 7/5-18 o jag har bara haft korta uppehåll utan feber på 2 dagar i veckan o feber dom andra 5 dagarna. Virus kom läkaren fram till med ett värde på snabb sänkan som visade rött o stod på 11. Astma i luftrören fick jag den 22/1 på min VC. Sen dess har jag haft återkommande feber sen februari fram tills idag 7/5-18 o nu känner jag att min kropp o jag orkar inte med feber mer o jag är rädd att kroppen lägger av snart. Jobbar 4 timmar av mina 8 timmar, men är sjukskriven för dåliga menisker i båda knäna o ADHD, men får ej ersättnig från FK utan bara avslag på tillfällig sjukersättning från april 2016....


Jag känner igen mig oxå! Har varit hos VC flera gånger och de hittar ingenting.
Det hels började 2015. Och har varit hos VC fram och tillbaka sedan dess. Har kunnat träna hyfsat. Men nu 2018 får jag en infektion direkt när jag börjar träna. Och det är inte hårt jag kör.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons