Forum Infektion


Forumtråd: Klump i hals & nästäppa (flera månader)

Jag har haft besvär med nästäppa, inget luktsinne samt en obehagskänsla i halsen/svalget i fyra månader. Får inget hjälp av vården då dom inte kan hitta något fel.
Någon som har eller haft liknande besvär?

Mina besvär kom i samband med en infektion/förkylning. Jag blev ”frisk” från förkylningen men nästäppan försvann aldrig. Ena stunden är jag täppt i ena näsborren, den andra stunden i den andra näsborren. Ibland båda två.
Jag har testat näskölj, kortisonspray samt clarityn i flera månader utan resultat.
Mitt luktsinne är också totalt borta.

En månad efter nästäppan fick jag en märklig känsla i halsen/svalget. Det känns som om nått sitter fast i halsen. Det kliar, kittlar och ibland gör det ont. Ibland känns det som om jag har en sten i halsen.
Känslan i halsen är något bättre på morgonen men den är fortfarande där. Sedan blir det sakta successivt värre och värre ju längre dagen går..
Denna känsla har jag 24 timmar om dygnet sedan Mars.

Har testad omeprazol för att utesluta att det är något med sura uppstötningar.

Någon som har haft liknande besvär?

Känner igen mig i dina besvär! Delar därför med mig av min historia.

För lite drygt över ett år sedan fick jag en jätteförkylning med enorm huvudvärk, feber där mitt crp var jättehögt.
Efter antibiotika blev jag lite bättre men huvudvärken försvann inte riktigt. och den har fortsatt. känt mig sjuk hela tiden men, alla värden är alltid normala. Vill påpeka att jag varit täppt i näsan länge också men det har jag lixom aldrig tagit tag i. Efter alla möjliga undersökningar, blodprover, röntgen både huvudet, bihålor hittar de ingenting och hänvisar mig alltid till psykolog och jag envisas om att det inte är någit psykiskt fel på mig men kan tänka mig ge en psykolog en chans. Jag tycker även att min astma blivit värre. Och aldrig behövt ta astma spray mer än när jag varit mycket allergisk eller mycket förkyld. (då snabbverkande). 1 år senare fick jag en remiss till öron näsa halsläkare. Har sedan 6 mån tillbaka också haft klumpkänska i halsen. Hos öron näsa halsläkaren hur som helst hittade äntligen något. Han berättade att jag var jättesvullen i näsan. (jag trodde de var näspolyper). Att jag är svullen är pga min allergi som jag inte behandlat som jag ska menar han. (Gräs-pollen i mitt fall.) Han hittade även Magsyra i halsen. Har nu sedan 1,5 månad tillbaka börjat med refluxtabletter, typ omeprazol-liknande och ska göra i 4 månader för magsyran, samt ta näspray Dimysta i 4 månader morgon och kväll i kombination med allergitabletter på kvällen. Så bra som jag mår nu har jag inte gjort på 2 år. Dock kvarstår min nästäppa trots den är lite bättre och klumpkänsla i halsen som försämrar min livskvallite. klumpkänslan bättre när jag ligger ner och ganska övertygad om att det är magsyran i kombination med fokus på de och kanske . I oktober om det inte blivit bättre kommer de operera näsan. Typ bränna i den så den öppnar upp sig normalt igen. Men detta kan man inte göra under pollen säsong för mig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons