Forum Infektion


Forumtråd: infektion i livmodern eller fästingbett

Hej. Jag gjorde en sen abort för 1 vecka och 2 dagar sedan. Enligt dom kom allting ut. Allt såg bra ut och jag fick åka hem. För 3 dagar sedan började avslaget lukta illa, fick ont i magen som träningsvärk som kändes bak i ryggen. Frossa, illamående och huvudvärk. Åkte in till gynakuten igår där dom sa att jag hade en pågående infektion och blev inlagd med dropp och antibiotika in i blodet. Fick två doser. Dom konstaterade att de fanns lite rester kvar, på gränsen till en skrapning. Idag ville dom undersöka igen men då jag inte var bekväm med en manlig och det bara fanns manliga där idag sa dom så blev jag hemskickad med antibiotika i tabletter. 2 olika. Fortfarande frossa, lite feber, huvudvärk och illamående. Avslaget luktar dock normalt nu och ingen magont.

Får hjärtklappning av antibiotikan, men vet inte om jag får magsyra som orsakar hjärtklappningen.. Känner mig varm i ansiktet och så.

Sedan, de jag glömde säga till dom var att jag 3 dagar innan aborten hittade en fästing på benet som jag tog bort direkt. Fick inte bort hela trots jag försökte med pincett. Nu är de en ruva och har börjat bli lite rött runtom. Det var bara rött i början sedan försvann de röda. Nu börjar de bli rött igen.

Men när läkarna tog prover och såg att jag har infektion, ser dom var infektionen kommer ifrån? Så jag inte tar antibiotika för infektion i livmodern när de kanske egentligen är fästingbett som är infekterat... Ska boka tid hos vc imorgon o kolla upp bettet.. Är rädd att dom kanske tror att de är i livmodern infektionen är men så kanske de är fästingbettet?
Samt någon som vet vilka biverkningar man kan få av antibiotika? Jag har hjärtklappning, frossa, feberkänsla, värmevallningar, blev öm i huden vid intravenöst antibiotika samt kliade lite i hals och ögon..

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons