Forum Infektion


Forumtråd: Huvudvärksproblematik som aldrig förbättras

Jag har haft lätt för att få huvudvärk i flera år. Två gånger har jag även fått synrubbningar vilket såg ut som en massa färger i sidan av mitt synfält och resten av min syn var suddig, detta pågick båda gångerna i ca 30 minuter och sedan fick jag väldigt ont i huvudet efteråt. Gick inte till någon läkare någon av gångerna eftersom det gick över, nu har det inte hänt på ett och ett halvt år.

I år har jag haft huvudvärk oftare än vanligt. Under ca 2 månaders tid hade jag daglig huvudvärk i ena tinningen och vissa dagar när jag vaknade hade jag som ett litet blåmärke vid tinningen. Till slut gick jag till min vårdcentral där jag blev diagnostiserad med örongångsinflammation och fick örondroppar utskrivna. Efter lite mer än en vecka gick jag tillbaka till vårdcentralen och då trodde min läkare att jag hade bihåleinflammation eftersom jag hade en svag tryckkänsla i bihålorna vid framåtböjning och jag har även varit öm i kinderna och pannan. Jag fick kåvepenin för detta, trots att min sänka varken visade på virus eller bakterier. Jag hämtade ut kåvepeninet och började ta det. Sent på kvällen den andra dagen jag tog kåvepenin fick jag den värsta smärtan i bihålorna som jag haft på hela året. Jag kunde bara lägga mig ned och ligga alldeles stilla det gjorde helt sjukt ont, obeskrivligt. Dagen efter ringde jag 1177 för att fråga om det är normalt att det blir så trots att jag äter kåvepenin och fick rådet att bara fortsätta äta det. Jag fick dock fler symptom av det i form av att halsen drog ihop sig och kändes väldigt spänd. Ringde 1177 igen men fick samma råd. Efter den fjärde dagen med kåvepenin slutade jag ta det och ringde vårdcentralen morgonen därpå, då fick jag snacka med en ny läkare eftersom min vanliga var upptagen och han talade om efter att ha kollat igenom mina testresultat att jag absolut inte ska äta kåvepenin... Efter det började jag istället använda nässprej för bihålorna vilket jag använde i kanske 10 dagar sedan har jag inte haft några större problem. Dock har jag av och till fortfarande ont i tinningen.

För en vecka sedan idag fick jag hemsk huvudvärk som liknande den jag fick när jag åt kåvepenin förutom att denna var endast i tinningen istället för i bihålorna. Den höll sig under hela dagen med sporadiska huggande smärtor i tinningen som höll i sig i några minuter åt gången sedan gick det över. Till slut tog jag en Alvedon på kvällen, ca 15 minuter efter att jag tagit det förvärrades smärtan och blev konstant istället för sporadisk. Den höll sedan i sig i ungefär en timme och gick sedan över i någon timme och vid midnatt blev det riktigt illa igen och jag orkade bara ligga ned, som tur är var det ju natt så skulle sova ändå.
Sedan har det varit bra hela veckan fram tills i förrgår då jag fick en väldigt udda känsla i huvudet. Detta var inte smärta men det var som att jag helt plötsligt blev totalt utmattad från ingenstans och kunde knappt fokusera, det bara kändes som att jag skulle kollapsa. Jag satt just då och åt, så det var inget typ av blodsockerfall eller så. Det gick över efter ungefär en timme. Igår fick jag dock samma känsla, först högg det till i tinningen i några sekunder bara, sedan 2 timmar senare när jag var ute och promenerade blev jag plötsligt utmattad igen. Det kändes som att ha bomull i huvudet och som att allting snurrade. Det var dock ingenting som syntes på mig, jag varken vinglade eller sluddrade. Det gick över snabbt efter att jag kommit hem och satt mig ned.

Just nu har jag ungefär samma känsla. Har en tryckkänsla i huvudet, lite smärta, yrselkänsla och är väldigt ljuskänslig.
Utöver detta har jag mått bra. Det jag kan komma på är väl att jag haft problem med mensen vilket jag dock ofta har men denna månaden har den varit väldigt sporadisk. Jag har även sovit otroligt dåligt. Haft svårt att somna och vaknat flera gånger, säkerligen fler gånger än vad jag minns.
Har även haft mycket stress/ångest och ångest lider jag av annars men dessa symptom är alltså nya för mig och jag var inte ångestfylld eller stressad under någon av dem tillfällen jag fått yrselkänslor.
Jag äter inga mediciner eller p-piller. P-piller har jag ätit förr men slutat alla gånger eftersom min vanliga huvudvärk förvärrades av dem.
Varje gång jag nämnt min huvudvärk till en läkare så har jag fått svaret att huvudvärk inte är någonting allvarligt eller ovanligt. Det har även misstänkts vara stressrelaterat vilket jag kan köpa men har även misstänkt migrän, dock har jag inte kunnat räkna ut några särskilda triggers. Anteckande för tre år sedan min huvudvärk under en period på ca 2 månader men kan verkligen inte hitta någon röd tråd i form av triggers.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons