Forum Infektion


Feber, varm, förkyld, utslag, skador på organ, dåliga blodvärden etc. - Jag har allt

Hejsan,
 
Jag vet inte hur denna diskussionstråden fungerar men jag tänkte ge det hela en chans.
Det är nämligen så att jag under ca 4 års tid alltid lyckas vara sjuk. Det handlar om feber, förkylningar, lunginflammationer med mera. Jag har även haft väldigt många olika typer utav hudproblem (utslag av olika typer), ja, listan förtsätter... 
Jag började för ungefär ett halvår sedan att undersöka detta seriöst och fick reda på att min kropp ej producerar en viss typ av immuglobin. Detta innebär med andra ord att jag har ett väldigt dåligt immunförsvar. Läkaren sade att det ej finns något sätt att "bota" detta men att saken skulle undersökas vidare. 
Som jag förstår det så menar alltså läkaren att jag kommer vara sjuk i stort sett hela mitt liv... och detta är något som jag absolut, absolut, inte skulle orka med.
Vad har jag testat för att hjälpa min kropps immunförsvar då? 
* Träning är det bästa som jag vet och går (när jag inte är sjuk dvs.) till gymmet 5 gånger i veckan.
* Röker eller snusar ej
* Dricker ej alkohol då min lever likväl hade dåliga värden
* Tar vitamin-, mineraltillskott och immunförsvarstabletter 
* Äter balanserad och varierande mat med grönt till varje måltid
* Handspritar händerna efter jag varit i kontakt med "smutsiga" 
* Testat mig mot allergier och diabetes (negativt)
Ja, you name it.. Det finns i stort sett ingenting som jag inte har försökt med, och ingenting hjälper. Jag är så otroligt trött på detta och vet inte vad jag skall ta mig till.
Det handlar heller inte om något psykiskt då jag för övrigt är väldigt nöjd med min tillvaro.
 
Min fråga är helt enkelt om det finns någon som har haft/har något liknande och har tips på saker som hjälpt. Det är nämligen så att jag tycker att träning är det bästa som finns och jag kan inte se mig själv som lycklig om jag måste välja bort detta från mitt liv.
Vänliga hälsningar,
Johannes
 

Hej! Hur gjorde du testet för att få reda på att din kropp ej producerar en viss typ av immuglobin? Jag har i princip samma frågeställningar som du men jag mår dock dåligt psykiskt.. 
T.ex. varje gång jag börjar träna på gym eller vad det kan vara, blir jag sjuk. Jag kan därför aldrig komma igång och börja motionera för jag blir sjuk (förkyld med feber) varje gång. Testat alla möjliga kosttillskott och det blir väl liite bättre men jag kan aldrig motionera ändå. Om en kollega på jobb är sjuk, blir jag alltid sjuk. Jag smittas hela tiden och det är extremt jobbigt att vara sjuk en gång varannan månad..
Jag har dock aldrig pratat med en läkare om detta men en personlig tränare jag hade sa åt mig att börja äta proteinpulver. Så jag köpte dyrt proteinpulver men det hände ju inte ett skit.. 
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons