Forum Infektion


Ett sista försök - bakterie/virus?

I cirka fem månader har jag lidit av denna klumpkänsla i halsen, har besökt vårdcentralen två gånger och en specialist en gång. Inget fel hittades. Vissa dagar är den jobbigare än andra men den är alltid där, konstant, 24 timmar och dygnet i 5 månader. Inte att den kommer och går, utan den är alltid där. Som sagt, vissa dagar mer intensiv och jobbig medan det finns dagar då man knappt märker av den, men den är där liksom.  Jag har använt näsprayen Mommox och Nasonex - 0 resultat. Har sköljt näsan i en period nu - 0 resultat. Sen fick jag bekräftat av specialisten att jag inte har några näspolyper. Är därför ganska säker på att problemet inte kommer ifrån näsan (men helt hundra kan man ju inte vara.
 
Jag minns att jag skapade en tråd här för cirka 6 månade sedan, innan jag hade detta besvär, och beskrev några andra symptom som jag hade som jag fick efter en förkylning och då var det några som trodde att jag hade drabbats av TWAR bakterie, och började därför tänka; kan detta problem jag har vara ett resultat AV TWAR bakterien? Innan jag fick denna kroniska klumpkänsla så led jag av torrhosta som kom med jämna mellanrum, slemmig hals. Drabbades av en lite kraftigare förkylning i Februari iår, tre veckor efter när jag vart "frisk" så kunde jag fram till maj-juni fortfarande känna av vissa symptom, torrhosta som kom då och då (har aldrig haft någon form av hosta innan den förkylningen), slem i halsen som kom och gick, rinnande näsa osv. Och nu vips så har jag en klump i halsen som inte har släppt sedan i slutet av juni. Torrhostan existerar knappt, men kan fortfarande komma lite då och då från ingenstans. Och har fortfarande lite mildare förkylnings symptom även om jag är "frisk". 
 
Vad kan denna klump bero på? Fan jag skulle kunna offra ett finger bara jag blir av med den här satans klumpen.
Om jag besöker vårdcentralen kan jag kräva att få undersökas och lämna prover och få testas mot ALLA kända bakterier/virus? 
Känns så jävla surt när man längre inte vet vad man ska göra, när man varit hos en hals-näs specialist och ingen tycks hitta ett fel på mig samtidigt som jag lider av detta. 
 
Och en liten grej jag märkt (kanske inte betyder något) men varje gång jag vaknar på morgonen så är jag helt symptomfri från klumpen första 5 minuterna, sen känner jag hur den kommer och tar plats igen, och det känns som att något sitter fast där och jag måste svälja hårt för att bli av med det.
 
Åsikter? Råd? Tacksam för ALLLLLLLLT!

Ett tillägg; har också gurglat Nyodex - 0 resultat. 


Hur har det gått?
Mykoplasma/twar-prov genom halsprov kan rekommenderas.
En vän med klumpkänsla i hals testade sköldkörteln, blodprov visade inget men punktuation visade inflammerad sköldkörtel, över eller underprod minns jag inte men det var orsaken till just hennes besvär.

Hoppas det löst sig redan.


Wow!!!! Jag går igenom precis det du beskriver att du upplever. Det med när man vaknar upp är precis samma för mig också!!! Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till, jag får nästan känslan av att jag kommer kvävas vissa perioder då det är som värst.. Men klumpen finns alltid där!

Det går sköldkörtelsjukdomar i min släkt.. Min mamma och hennes syster har t.ex hypo och hypertyreos. Och nästan alla mina prover visar på hypertyreos (väldigt lågt värde) men eftersom att jag fortfarande ligger inom "gränsen" för hur en normal persons värde ser ut så tror man absolut inte att jag har något problem med sköldkörteln, även fast alla symtom på hypertyreos stämmer in på mig!!!
För ett tag sedan hittade de 2 cystor på min sköldkörtel som de tänker kolla upp..

Jag har känt denna klump i halsen i ca en månad och det känns precis som du säger. Det känns som en köttbulle eller något som man vill svälja bort men det går ju inte!!!!
Jag lider också GROVT av detta vilket leder till att jag flera gånger, olika tider om dygnet tvingar mig själv att sova för att slippa känna detta, och då har det ju gått för långt kan man ju tycka. Jag hoppas att någon erfaren människa tar detta på allvar och gör allt för att hitta problemet!!!! Vem vet vad det beror på?

Jag höll nästan på att tuppa av när jag rent spontant googlade och fann att en annan människa går igenom samma sak som mig (gällande klumpen i halsen)!

Nu i efterhand ser jag att din tråd är rätt så gammal.. Jag hoppas du iallafall fått den hjälp du behöver och är värd! Jag är trött på att vara den 19 åriga tjejen som haft problem i kroppen i 3 år men aldrig blivit tagen på allvar och inte fått hjälp :( Unga människor kan inte vara fysiskt sjuka, enbart psykiskt instabila pga allt man utsätts för i samhället - det är oftast så folk inom vården ser på en.. Iallafall de jag träffat...


Jag har oxå detta "krax" i halsen i snart 8 månader. Vill harkla mig och när jag sväljer blir det bättre ett tag. Men har nåt konstigt i halsen o känner lite mer på vänster sida o den körteln. Har undersökt mig o igen föhöjd sänka inga bakterier o är frisk annars. Men mck irriterande. Har fått remiss till näsa hals-undersökning. Undrar nu om det är ngt som jag äter o inte tål. Har ätit en massa olika nötter o vet inte om det är orsaken. Ska börja i morgon att INTE äta det. Ofta är ju det man stoppar i sig som kan orsaka en massa problem. Vill INTE ha denna undersökning, då jag har skräck för att få in sker i hals o näsa :)


 
Det är inte säkert att min erfarenhet av nervösa klumpar i halsen hjälper dig, men här kommer min historia.
Klumpen i halsen är ett välkänt problem för dom som har flimmer på hjärtat som jag själv lider av med jämna mellanrum.
Det börjar med känslan av en nervös klump i halsen samtidigt som hjärtat försöker leta tillbaks till normalrythm efter att ha rubbats ur sin normala rythm. Under tiden står hjärtat och stampar (flimrar) De flesta gångerna släpper flimret och klumpen efter tio minuter och allt är normalt igen.
Ibland börjar hjärtat gallopera och då behöver man gå till akuten som jag gjorde där dom gav mig 2 sprutor med någonting som började på S för att hjärtat skulle lugna ner sig.
Sedan man satte mig på Bisoprolol har flimren och klumparna nästan helt upphört.


Hade liknande symtom ,visade sej vara knölstruma.


Det var ju länge sen du startade den här tråden. Hoppas att besvären är borta. Jag har också dessa besvär från och till. För mig är det en inflammation eller infektion i slemhinnan, som uppstår av magsyra. Jag har refluxproblem pga av brock i magmunnen. Ju mer man sväljer och harklar sig desto värre blir det. Det ä oftast bättre på förmiddagen för att under natten har man inte hunnit irritera genom att svälja hela tiden.
Problemen uppstår, för mig iaf, när jag har ett skov av problem med mage- och tarm. I kombination med inflammation i magmunnen, kan det dyka upp.
Mitt tips är att överlag försöka svälja/harkla mindre trots att det känns som man vill svälja. Be att få remiss för att göra en gastroskopi, du kanske har brock på magmunnen, det kan då periodvis behövas tas ex. omeprazol för att lindra besvären.
Annars är det bästa att undvika stress, socker, dricka mindre kaffe, alkohol och äta ifd-kost. Bra för alla. Inte helt lätt...jag vet. Men ibland är förändring nödvändigt!
 
 


Hej och tack för alla åsikter. Jag har under 2.5 månader haft en Klumpkänsla i halsen på höger sida. I bland slemmigt men inget kommer upp.Inga problem att äta, dricka eller andas. Tagit blodprover på alla blodvärden och de var ua. Torrkänsla i halsen.Imorgon är det dags att göra rtg med kontrast. Är sååå rädd!


Jag har aldrig rökt och dricker knappt alkohol. 43 år o kvinna


Hej, 
Jag hade precis samma fel för några år sedan.  Blev ordentligt förkyld med en klump i halsen som aldrig försvann som följd.  Besökte många specialister utan att få hjälp tills jag en dag kom till en allmänläkare som sade att han tycker att mina symtom låter som klorförgiftning/allergi.  Han rådde mej att sluta besöka badhus och inte längre lägga kl or tabletter i badtunnan.  Min heshet och halsklump försvann efter några veckor efter att jag slutade bada i klor. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons