Forum Infektion


Forumtråd: Bortdomnat ben, kräkning och utslag

Hej! Jag har i lite mer än en månad känt att något inte stått rätt till i kroppen. Efter en resa utomlands kom jag hem och upptäckte att jag hade rosa utslag på vaden, runda och lite större än knappnålar. De kliade inte och gjorde inte ont. Efter ett tag var de bleka och gulaktiga på morgonen, men fylldes upp och blev röda på kvällen efter att jag rört på mig. Ingen feber, men jag var väldigt trött och energilös. Några dagar senare började jag även få ont i handleden. Jag tog mig iväg till vårdcentralen och läkaren trodde att utslagen var petekier, och beställde ett omfattande blodprov för att utesluta problem med blodet. Hon har fortfarande inte, efter mer än en månad, hört av sig men man kan ju se blodprov på 1177, så jag har tagit del av svaren och allt ser jättebra ut. Bra antal vita blodkroppar, på gränsen till för mycket röda blodkroppar men fortfarande inom referensmallen, lagom mängd blodplättar, ingen hög sänka osv. Så, jag släppte allting och förlitade mig på att det nog bara var något konstigt värmeutslag.

De lite större, rosa utslagen på vaden bleknade mer och mer och nu är de så gott som allt borta, men då och då får jag ont i handleden och direkt efter dyker små, små knallröda prickar upp på benen, eller axeln. Efter ett tag blir de bruna och ser ut som födelsemärken, och till sist efter någon vecka försvinner dem. Jag har upphöjda, rosa prickar på rumpan (ett tio-tal i varierande storlek) som aldrig försvinner och börjar få små blåmärken på benen. Har tyckt att det varit lite skumt men fortsatt att avvakta, blodprovet var ju helt felfritt. Jag har fortfarande ingen feber. Är trött och håglös men inte direkt allmänpåverkad.

Men för tre dagar sedan somnade mitt ben plötsligt när jag satt som vanligt i soffan. Tänkte inte mer på det utan rörde på foten och benet för att få den att vakna, vilket den inte gjorde. Gick iväg och handlade för att försöka få igång den igen, men det släppte inte då heller. Foten och vaden kändes dubbelt så stor som det andra benet, men var varken svullen eller röd. Tänkte att det kanske skulle gå över dagen efter. Men när jag vaknade var det fortfarande kvar, och någon timme senare var jag tvungen att springa och spy. En timme efter det spydde jag igen. Efter det har det inte hänt igen och jag har fortfarande ingen feber. Tänkte att det kanske var magsjuka eller att jag ätit något olämpligt, men det tror jag inte längre. Magen har hållt sig lugn nu, men foten och vaden är fortfarande domnad. Rör jag vid dem så pirrar det i huden, precis som när man rör vid en fot eller ett ben som somnat. Ibland värker det till i fotleden. Har lite nedsatt känsel i den domnande foten och vaden (nu har det även börjat sprida sig till låret). Är inte längre kittlig under foten (men är det på den andra) och när jag går känns den tung och i vägen, ibland tappar jag balansen och snubblar till. Duschar jag är vattnet skållhett mot foten som somnat, men lagom varm på den normala foten. Har även ett stort, runt, svagt och brunt märke på ovansidan av den domnande foten. Började tycka att det var obehagligt och kontaktade 1177, som tyckte att jag skulle fortsätta avvakta och sa att det kunde bli så ibland och att jag inte borde oroa mig pga min unga ålder (är 21)

Har en tid till vårdcentralen för att kolla upp utslagen igen om två veckor, men jag tycker bortdomningen är så fruktansvärt obehaglig och när det smärtar till o fotleden gör den det ordentligt...är orolig för att det kanske blir bestående men ifall jag inte tar tag i det nu, ifall det är en nerv i kläm eller liknande, men vill samtidigt inte ta plats på akuten när jag inte är påverkad rent allmänt och vet inte ifall närakuten är passande heller. Det är ju inte livshotande.

Känner någon av er igen er? Vet ni vad det skulle kunna vara?

Tack snälla för svar!
Med vänlig hälsning

Tänkte bara komma in och inflika att det var MS jag hade. Ifall någon med samma syntom skulle hitta tråden. Sök ordentlig hjälp i sånafall!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons