Brännande smärta vanligt vid bältros – chatta med experten

Personer som drabbas av bältros uppger att de känner svåra smärtor av sjukdomen. Det visar resultat från Netdoktors pågående upplysningskampanj på www.Bältroskoll.se.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2013-10-18
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

64-åriga Anders är välbekant med de brännande smärtor bältros kan orsaka. Men att det var bältros han hade drabbats av, förstod han inte.

– Det var först efter att jag fått blåsor och hudutslag som jag fick det konstaterat av läkare, berättar han för Netdoktor.

Marie Studahl, infektionsläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset berättar att bältros är en relativt vanlig sjukdom, särskilt bland äldre personer. Var fjärde svensk drabbas någon gång i livet av bältros och en ny studie från Sahlgrenska Akademin har nyligen visat att bältros även kan ge infektioner i hjärnan.

Annons
Annons

Chatta om bältros med experten

Måndagen den 21:a oktober, klockan 10.00, finns infektionsläkaren Marie Studahl på plats för att besvara dina frågor om bältros. Har du inte möjlighet att delta i chatten live så kan du ställa dina frågor till henne redan nu – ställ dina frågor genom att klicka här.

Vill du lära dig mer om bältros, komplikationer och behandling? Besök Bältroskoll.se för mer information.


Annons
Annons
Annons