Psoriasis erkänns av WHO

För första gången har sjukdomen psoriasis erkänts på internationell nivå som en icke smittsam folksjukdom. Resolutionen pekar på kopplingarna mellan psoriasis och Crohns sjukdom, hjärt–kärlsjukdomar samt diabetes – alla svåra sjukdomar som kan leda till en för tidig död.

Karin Nordin, Redaktör
Publicerad den: 2014-05-30
Författare: Karin Nordin, Redaktör

Annons

Världshälsoförsamlingen har antagit en resolution som innebär ett erkännande av sjukdomen psoriasis svårighetsgrad. Världshälsoorganisationen WHO understryker med resolutionen det onödiga lidande som existerar på grund av felaktig eller icke befintlig vård av psoriasis för 125 miljoner människor.

Resolutionen innebär att medlemsländerna måste ta till sig de senaste kunskaperna kring psoriasis och utveckla en strategi för att hantera patienterna på ett mer genomtänkt sätt, skriver Psoriasisförbundets ordförande Lars Ettarp i ett debattinlägg i Läkartidningen.

 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Jenny 2014-06-17 12:47 (5 år sen)

    Åh tack äntligen ett uppvaknande! Jag driver bloggen levamedpsoriasis.blogg.se just för att informera bland annat om psoriasis då jag själv är drabbad, detta var väldigt glädjande läsning ser fram emot fortsättningen :D:D:D


Annons
Annons
Annons