Nyhet | Psoriasis

Ny behandlingsprincip effektiv vid svår plackpsoriasis

Det nya läkemedlet gav bättre och snabbare hudläkning hos patienter med måttlig till svår plackpsoriasis, jämfört med standardbehandling. Det visar resultaten från en ny fas 3-studie.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2020-11-18
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

Senaste åren har det tillkommit ett antal nya läkemedel för behandling av psoriasis. Något som tacksamt tas emot då det är en allvarlig sjukdom som kan leda till stora hälsokomplikationer och nedsatt livskvalitet för de drabbade.

Ett exempel på det är den nya fas 3-studie som jämfördes en så kallad L-17A / IL-17F-hämmare med traditionell behandling hos vuxna med måttlig till svår plackpsoriasis. Där visade det sig att den nya behandlingsprincipen gav en signifikant bättre hudläkning och snabbare respons.

Läkemedlet är för närvarande inte godkänt för behandling av psoriasis, varken i Europa eller i USA.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område
Annons
Annons

    Källor

  • Healthtalk - https://www.healthtalk.no/alle-artikler/psoriasis-bimekizumab-viser-bedre-effekt-enn-humira-blant-pasienter-med-moderat-til-alvorlig-plakkpsoriasis/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu