Forum Psoriasis


Svartkumminolja mot psoriasis

Hej alla!
Jag har sen 18 år vad man nog kan kalla lindrig psoriasis: enstaka småfläckar på främst underarmarnas insida, nån på mage och lår, lite i hårbotten etc. Sista 4 åren har jag dock haft väldigt envisa utslag på armbågarna och på ena knät, inte jättestora men helt omöjliga att få bukt med, trots flitig användning av Daivobet (som knappt hjälpt alls). Sen ca 3 veckor tillbaka använder jag dagligen en ekologisk hudolja som bland annat innehåller svartkumminolja (nigella sativa på latin), efter att ha läst och hört att detta ska kunna vara verksamt mot psoriasis hos vissa. Och idag: mina armbågar är helt släta och psoriasisfria. För första gången på 4 år. Skriver detta med uppkavlade skjortärmar :)
Jag har inte gjort några större livsstilsförändringar, förutom att jag även kört 1-2 dagars fasta per vecka enligt 5:2-modellen sedan augusti, vet ej om det kan tänkas påverka. Jag röker ej, dricker måttligt, är normalviktig, så har kanske inte jättemånga extra försvårande faktorer, men ändå. Vi får se om det håller i sig eller om det bara var en slump att jag råkade testade oljan samtidigt som det här skovet kanske gick över av sig själv, men vill ändå vidarebefordra tipset. Jag har testat en del alternativa grejer, bland annat indiskt neem-pulver, men aldrig fått så här fint resultat förut. Glad!

En snabb fråga ang svartkumminolja! Fungerar det ännu. Inlägget är ju ca 2 år och jag skulle vilja veta om det är värt att pröva? :) 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons