Forum Psoriasis


Psoriasis, råd?

Hej, Jag har en tid nu haft psoriasis som kliat och sett förjävlig ut. Jag har provat det mesta, jag har slutat röka, snusa, jag dricker inte längre, jag bastar 1-2 gånger i veckan, solar 1 gång i månaden.. Pga. av dom här märkena så lider jag av väldigt hög depression som tydligen påverkar märkena på negativt sätt.. Många av sakerna jag gått igenom har haft positiva och negativa förändringar, men det jag märkt av att ha mest påverkan är när det går psykiskt nedåt. Psykiskt sätt så ser jag mig som en stark person eftersom jag tål och höra det mesta, som "Du håller på bli tunnhårig" eller liknande. Det jag inte tål är, "Nå stackare att du har fått det där" eller "Men varför provar du inte göra så här?" Nedlåtanden som inte jag kan göra något åt, är den hårdaste sparken då man ligger ändå om den är menat som en knuff upp på bena. Min fråga är nu om det finns några mer råd på vad man kan göra, äta något eller något bra sätt på skymma över armbågar eller hårbotten. Inga tips om att jag ska göra mig klar för mina vänner om att det egentligen inte hjälper osv. för oftast är det inte mina vänner som kritiserar. Men man måste ut och möta upp bekanta. Mina vänner är helt underbara när det kommer till stöd om den här saken, dom tar en snabb koll på märkena och säger bara.. " Huh, du vet.. Det kunde ha varit mycke värre, du kunda ha haft de på läppen, inne i örat eller något annat obehagligt ställe" sen fortsätter bara någon annan koversation. Alla råd är goda råd just nu. Mitt råd till er är sluta med nikotin, var en av dom största förändringar jag sett på psoriasis någonsin. Nästan som om alla vita flagningar försvann efter 1 vecka utan nikotin. // Tack i förhand.

Hallå Mysko. Förstår att du tycker det är jobbigt. Känner detsamma. Är en vanlig kille som lirar fotboll och har flickvän osv. Men efter uppblosning av psoriasis så känner man sig liten på jorden. Mitt tips är förutom alla jävla krämor som finns ute nu, full prppade med kortison. Är att ta två kapslar Omega-3 om dagen. Det bromsar/Motverkar att ny Psoriasis blossas upp. Men läker inte det som finns redan. Anledningen att jag är inne på denna hem sida är för att jag har fått det i ansiktet. Då jag för tillfäligt tar Betnovat/Protopic. Ett annat tips är att köpa ZONA. Har hjälpt mig mycket på kroppen. Faktiskt ett skit bra medel, du har kanske hört talas om det. Men är inte lika effektivt på ansiktet. BTW: Intressant med nikotinet. Jag har själv slutat röka men börjat snusa. Tror du de blir bättre utan snuset också? (jävligt nikotin beroende)


Hej, tack så mycket för rådet, får prova ta en extra tablett omega3 :) När jag slutade röka så skedde en liten skillnad som gjorde att dom vita avflagningarna försvann lite lättare. När jag slutade med snusa också, eftersom jag började när jag slutade röka (byta från 1 beroende till ett annat) så märkte jag stora skillnader, depressionen blir mindre och märkena som egentligen är röda eller vita har blivit nästan hud rosa och syns inte om man inte står nära en lampa. Nu vet jag inte om det är för att man psykiskt sätt får nån boost för att man gör nån sån stor sak eller om det är något med nikotinet och göra.. Men det fungerade för mig.. Och jag skulle säga att man förlorar absolut inget på och prova. Tack för rådet!!


Hej! Ja, du jag kan bara tala om sånt som hjälpt mig. För kroppen! Sola på hudkliniken (3 ggr i veckan i 8 veckor, att smörja in hela kroppen med Canoderm lotion ca 10 min innan solningen) Smörja sig med ovanstående kräm varje dag efter att man duschat (då den mjukgörande krämen motverkar torr hud som i sin tur triggar igång det hela .) Man kan få den krämen på högkostnadsskydd på recept av hudläkare även om man kan få argumentera för det. Men det är värt att argumentera för tycker jag då en flaska kostar över 300 kr. För håret! När det var som mest i hårbotten började jag tappa hår. Fick höra på hudkliniken att psoriasis i hårbotten har den effekten om det är kraftigt. Efter att ha provat betnovat i olika former (utan resultat) fick jag prova Dermovat vilket sopade rent totalt. Håret har nu växt ut igen men går nu en Buckybehandling som är till för att psoriasisen skall lugna ner sig rejält. Denna behandling kan även användas på kroppen. Vidare är kost tillsskott av nypon effektivt mot psoriasis men det tycker jag är dyrt så jag köper Ekströms nyponsoppa och dricker 1 glas morgon och kväll. Har ochså rökt i ca 30 år men slutat med det och använder nikotnplåster vilket är mycket effektivt tycker jag. Motion är superviktigt ochså. Jag tycker min psoriasis är bättre nu men peppar peppar, ta i trä. Hoppas detta jag skrivit kan vara till någon hjälp. Att gå en s.k. Bucky behandling (för hårbotten) på hudkliniken. Jag själv hade massor av fjällande (mjäll liknande) innan. Fast det var inte mjäll (det har jag aldrig haft) Det var psoriasis. Mvh


Hej Mysko, jag håller med "TCHL" om att Omega-3-kapslar fungerar som broms mot uppblossningar och håller huden någorlunda smidig. Mediciner med kortison och hormoner har jag blivit ordinerad förut, men problemet med dem är att man inte får behandla under längre perioder med risk för att huden tunnas ut och att man slår ut det naturliga immunförsvaret. Jag gick på en Psoriasis-mässa (BADV) i somras där jag upptäckte ett medel som heter Psorasol. Det är bland det bättre jag har prövat bl a för att den inte klibbar(!!), och att man kan behandla sig själv oavbrutet med det. Tror att man kan ha det i hårbotten också..


hej från swempa jag undrar bara vem som skrev detta meijl kan väl höra av sej till oss andra så vi åckso kan prova låter bra tycker jag har själv psoriasis över hela kroppen mvh svenne Naturmedicin. Jag har ätit ett kosttillskott i 6 mån och min psoriasis har blivit mycket bättre. Under fötterna och händerna är det helt borta, på armbågarna, knäna,skinkorna och navelen så har det minska med 50%. Mitt hopp är att det ska förvinna helt så att jag kan ha kortärmat i sommar. Som det ser ut nu så kommer jag att ha kortärmat.


Salva mot psoriasis - bit.ly/2tr4Mfy
Har provat i tre veckor. Bra!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons