Forum Psoriasis


ont i hela kroppen

har just fått diagnos psoriasis artrit,har en kanonläkare privat i stockholm som skickat mig till rätt utredningar direkt,strul m vårdcentralen x antal månader innan är inflammerad i alla leder i hela kroppen inkl revbensfäterna!!,varit hos arbetsterapuet och kollat händerna som har en mkt kraftig nedsatt förmåga,har dock inga utslag än,haft barneksem som liten + vintereksem som vuxen jobbar 75 % m ett mkt rörligt jobb,skulle inte överleva annars,har konstant smärta i hela kroppen har haft detta i ett år alla runt ikring är "läkare" med olika mattips,motion o allt annat,men ni som haft detta i nga år,vad har ni gjort m motion o kost??

Hej! Det är för mig jätteviktigt att röra på sig för att hålla kvar förmågorna och rörelsen i kroppen. Det gäller att hitta sin motionsform. Jag bara älskar vattengymnastik och skulle aldrig kunna klara mig utan den. Vad det gäller maten, så hör man så många variationer. För mig är det viktigast att äta sunt. Lycka till och ha det gott.


Hej, har själv haft ont i hela kroppen i 4 år. Fått diagnos psoriasisartrit alt. entesit. Vill ej ta salazopyrin el methotrexat. Har börjat "basa" kroppen med kalk. Läs om syra-bas balans, tror det skulle hjälpa många. Synd att läkare aldrig nämner detta. Har efter bara 2 veckor blivit mycket bättre.


Syra-bas. Hade aldrig tidigare hört talas om det så jag tog reda på fakta och finner det oerhört logiskt på att detta är orsaken till psoriasis.Jag kommer att prova på denna kur med omedelbar verkan och tackar för tipset.Jag återkommer med mina värderingar.


Lägger in det här också Hej Något som funkar på mig är träning. Återupptog min brottningsträning HT 2003 och efter 1,5-2 månader var jag i princip symptomfri och är det fortfarande. Har lite småkänningar ibland, men det är inget som hindrar mig från att träna och varar inte längre än en vecka. Annan typ av träning som t.ex. friskis och svettis går säkert lika bra. Fördelen med brottning är det något mjukare underlaget, dvs. brottarmattan.


Snälla du, kan du namnge din läkare. Jag har fått lika din diagnos av en reumatolog (lite slafsigt, tycker jag). Min husläkare som har psoriasis i "håret" tror inte att jag har psoa. Har bett om fler remisser men har fastnat. Det är så svårt att bara leta reda på en läkare utan att någon kan rekommendera någon. Jag är medveten om att alla inte tycker lika men det är för mig värt ett besök. Vänlige hälsningar Marianne


hej! Den beskrivning du gör stämmer exakt in på min...sjukt ont i hela kroppen och leder speciellt på morgonen...har psor. här o var över hela kroppen men artrit påstår dom att jag inte har...får inget som lindrar smärtan...rådet jag får är alvedon+ipren..faan för sjukvården. nån som vet hur och var jag ska vända mig?


Läs mitt tidigare inlägg om träning. Funkade jättebra på mig. Jag behöver inga mediciner.


Jag kan svara "tvåan" och "medständigklåda" att man ska få göra ett reuma-test på hälsocentralen (hc) som visar ifall man har en reumatisk sjukdom. Visar hela provet positivt, i mitt fall var ena delen negativ och den andra positiv, så kan man begära en remiss till en Reumatologenhet där man blir undersökt ordentligt av specialisterna. Läkarna på hc är ju inte det. I mitt fall fick jag verkligen kämpa för att få en remiss! Jag har fibromyalgi, tinnitus och kronisk inflammation i ett knä sedan tidigare och läkaren på hc undrade om det inte räckte med diagnoser? Jag stod på mig och sa att det är otroligt betydelsefullt med rätt diagnos så att jag får rätt medicin, sjukgymnastik osv. Det var alltså jag som skulle övertyga läkaren om det! T o m chefen för hc blev inblandad och han tyckte lika som läkaren..förvånande? Sök er till andra läkare om inte den ni går hos tar er på allvar. Jag fick till slut komma till reumatolog där det konstaterades att jag har Psoriasisartrit. Äter bl.a Salazopyrin, går på bassängträning där jag har ett eget program som en sjukgymnast har gjort specifikt åt mig, dagliga promenader, försöker äta daglig dos av frukt och grönt och nu ska min man och jag prova Yoga hade vi tänkt. Går det så går det! Man måste prova sig fram till vad som är bäst för en själv. Jag har förr tränat styrketräning och jobbat med tunga lyft men nu klarar jag inte lyfta vikter pga värk och ibland svullnad i händer, fötter och speciellt hemsk värk i ryggslutet. Dans klarar en del av, andra Yoga, löpning, aerobics mm så du/ni måste hitta det som är okej för er. Kanske stavgång? Kom ihåg: var nöjd med det du klarar av och jämför dig inte med andra. Se dina egna resultat och var nöjd med det. Vissa dagar klarar jag av att dammsuga utan att ryggen går av, andra dagar får jag nöja mig med att jag klarat av att stiga upp ur sängen och kanske duschat. Så är livet för mig idag och det har jag accepterat. Låter enkelt? Det tog mig 7 år att komma så här långt! Lycka till med allt!


Salva mot psoriasis - bit.ly/2tr4Mfy
Har provat i tre veckor. Bra!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons