Forum Psoriasis


Metotrexat via injektion!

Hej! Metotrexat via injektion hur effektivt är det ? Vill ha en massa info från er personliga erfaranheter om detta. Står inför ett val om jag ska börja använda Metotrexat via injektion. Tack på förhand / cloud connected

Jag började med Metotrexate i tablettform men fick byta till injektioner pga biverkningar i form av höga levervärden. Jag har nu använt injektionerna i ca 2,5 år och är nöjd med det. Jag har fått lämna prover varje eller varannan vecka då min kropp inte riktigt vill ha medicinen. Jag har fn en ganska låg dos men mina levervärden höjs så fort som reumatologen ökar på dosen. Jag har flera vänner som tar samma medicin och de har inte haft dessa problem. De kan även dricka något glas vin i veckan, något som jag har fått sluta med helt. Medicinen håller värken på en uthärdlig nivå, vilket är det viktigaste för mig. Jag kombinerar Metotrexatet med Folacin (4 dagar/vecka), Plaquenil och Brufen Retard. Hoppas att detta var till någon hjälp.


Hej Om ni har möjlighet till det, så vill jag starkt rekommendera er att träna bort värken med någon form av gymnastik och styrketräning 2-3 ggr/vecka istället för att medicinera bort den. Det är jobbigt och smärtsamt i början. Jag tränade bort min värk med hjälp av brottning. Det tog 1,5-2 månader sen var värken i princip helt borta. Detta var för 5 1/2 år sen och än idag är jag fri från värk. Tycker det är bättre att vara beroende av träning än av mediciner. Träningen har ju dessutom en massa andra positiva effekter på kroppen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons