Forum Psoriasis


Methotrexate -smärta - råd önskas.

Har haft ganska svår pso i 23 år och behandlar regelbundet med salvor/kräm/ljus. Fick artrit för snart 7 år sen och äter smärtstillande. Fick nu börja Methotrexatebehandling för 3 månader sen ochär nu uppe i 10 tabl./veckan. Alla sår förutom några små knappt synbara, är borta. Huden är jättefin. Men - ska inte methotrexate även ta på artriten??? Käkar Orudis retard eller Alganex för att kunna sova - för att kunna vara något så när aktiv dagtid men har ständigt ont och är gristrött. Smärtan sitter framförallt i en fot, höfterna, ländryggen, fingrar, en handled och höger axel. Axelsmärtan leder oftast till huvudvärk. Kan inte käka vilka tabletter som helst pga överkänslighet mot konsenveringsmedel. Är sjukskriven sen 31/1 och ser snart ingen ljusning! Hur lång tid har det tagit för er om ni behandlats med methotrexate? Ska till FK på måndag för att diskutera min sjukskrivning och jag vette 17 hur jag ska palla det - kommer antagligen sitta och lipa.

oih! du...jag har ätit Mtxe i flera år...men det hjälpte inte mig så mycket....nu kombineras det med Enbrel. Då har börjat synas resultat. Methotrexate hjälper även mot värk...du äter jätte hög dos. Men det är din läkare som har ordinerad den. Men det tar tid innan mtxe börjar hjälpa. Det är en långbehandling med det....långsiktig... Hoppas du blir snart lindring.


hej jag har ätit metrotexate tabletter men jag fick slu´ta med de p g a fick fettlever av dem "en av biverkningarna" så jag fick börja med metrojekt = metrotexate i sprutform.. den sliter inte på de inre organen på samma sätt.. haft svår pso i 30 år.. och när jag började med sprutorna så försvann pso fläckarna! dock är jag aldrig värk fri den har faktist blivit värre och värre,, bufen retard och alvedon e t c,, är de enda smärt stillande jag får,, ska till rema på tis och få ännu en bibba med recept :-( hoppas att det löser sig för dig på fk.. de är ju inte helt humana nu förtiden,,kram


Hej!Min son har Pso sen 6 år tillbaka och har ätit Methotrexhate sen 4 år tillbaka , hans värk försvann aldrig helt så därför fick han börja med Enbrel oxå för 1 år sen.....Kolla med din läkare om du inte kan få det oxå..


Du ligger på en hög dos,men den bestämmer ju doktorn:-) Tar Du leverprover varje vecka? INNAN meto-intag? Jag själv har provat det mesta (under 27 år som sjuk) och klarade två meto/vecka innan levern sa stopp. Det enda som tagit värk OCH hudproblem är Enbrelsprutorna. En helt ny värld har öppnat sig. Träning och åter träning är viktigt även om det gör ont så tårarna sprutar, det gör ondare utan. Varmt Lycka till, till Dig!


Hej - har själv gått igenom det du gör. Jag avslutade methotrexat eftersom min lever blev dålig. Började därefter med Humira och körde det 1 1/2 år, det fungerade men fick många lunginflammationer av det. Nu när jag började med Humira igen efter 1 1/2 års uppehåll fick jag supermycket psoriasis men värken är helt borta. Det är fram och tillbaks med denna sjukdomen, men något som faktiskt hjälpt mig och som ger skillnad i hur mycket psoriasis jag har är kött. Därför försöker jag äta så mycket vegetariskt som möjligt. Men istället för Metho.. kanske Humira är ett tips. Ibland hjälper det både mot värk och psoriasis. Lycka till ps humira tar du som subkutan spruta hemma och det gör man var 14 dag. enkelt och superbra.


Hej , jag är ny på forumet och har PSO/artrit sedan 2002 och har prövat det mesta, har också höga levervärden så jag tar metrotexate 4 tbl/vecka det hjälper hyvsat mot PSO men inte mot lederna... Jag har Plack i stort sett över hela kroppen i stora områden, värst är det i hårbotten med en klåda som jag skulle kunna begå mord för att slippa... Har testat enbrel, det funkade inte, sedan fick jag Remicade, det gick jättebra till en början sedan rasade hela immunförsvaret och jag hamnade på IVA... efter det metrotexate som gäller trots fett lever.. Mvh Tjockisen


Hej hela71. Har haft psoriasis en 8-9 år och artrit något kortare tid. Mina plack bryr jag mig inte så mycket på, de är ingen vacker syn men det stör mig inte nämvärt. Hur som helst, provade ett par mediciner (kommer inte ihåg vilka) mot artriten och de dämpade svullnaden och smärtan i lederna till viss del. Sommaren 2003 var jag hos reumatologen där jag fick fixat mitt högerknä som var värst drabbat. De sög ut vätska och sprutade in kortison. Det hjälpte, men övriga leder (knä, fötter, handleder, armbågar) var fortfarande lite ömma och svullna. Mot slutet av augusti återupptog jag min brottningsträning efter ca 5 års uppehåll. Efter 1,5-2 månader var smärtan och svullnaderna i princip borta och så är det forfarande. Har lite småkänningar ibland, men det är inget som hindrar mig från att träna och varar högst en vecka. Med andra ord, jag tycker att man ska prova på att träna bort värken. Helt klart den bästa medicinen enligt mina erfarenheter. Skulle vilja rekommendera någon form av gymnastikträning 2-3 ggr/vecka. Behöver inte nödvändigtvis vara brottning trots att det är världens bästa sport ). För mig var det smärtsamt i början, men sen släppte det och jag kunde busa på lika mycket som de andra och idag tränar jag ännu mer än vad jag gjorde i början. Hoppas du blir av med din värk.


Hej tjockisen 46! Trodde det var hela71 som hade skrivit det senaste inlägget pga. att jag inte tittade på datumen, så mitt inlägg bör alltså snarare rikta sig till dig. Välkommen till forumet. Jag är också ganska ny här.


Hallå SJ och tack för välkomnandet... har tränat mycket förr, självskydd, styrketräning... men sist så small Biceps senan avi armen med operation som följd samt ett ärr som ser ut som i skräckfilmerna från 70 och 80 talen som pryder armvecket, ser ut som jag försökt att ta livet av mig med motorsåg *L*... jag bryr mig inte heller om hur placken ser ut men de kliar något infernaliskt.. det enda som hjälper något så där är Methotrexate... gällande Remicade som jag fick såg jag på amerikanska sidor att det är förbjudet i USA efter ett flertal dödsfall... det är nog inte helt ofarligt att mixtra med immunförvaret.... men så fort jag gått ner lite i vikt skall jag testa på självskyddet igen...får ta det lugnt i början *L* Tjockisen


jaha, det ante mej...cellgiftet fungerade inte på mej heller. stog ut i 12 veckor innan läkaren sa stopp...de veckorna glömmer jag aldrig...tappa mängder med hår, fruktansvärt trött, yrsel, tappa kontrollen totalt över mej själv, följden blev att jag ombads att stanna hemma från jobbet, blev en fara för mej själv och andra..till slut började jag tappa skinn på fötterna förrenat med outhärdlig smärta, varje steg föll en tår ......har efter detta blivit resestent mot smärtstillande mediciner, magen tog stryk....


Salva mot psoriasis - bit.ly/2tr4Mfy
Har provat i tre veckor. Bra!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons