Forum Psoriasis


Methotrexate

Jag har psoriasis sedan länge. Har kontakt med hud läkare, och har påpekat att jag vill prova Methotrexate. Men hon vägrar ge det till mig. Säger att det är en massa biverkningar. Har olika krämer som jag använder varje dag. Men om jag nu skulle prova Methotrexate och det blir alvarliga biverkningar så kan man ju bara sluta med dom. Har hört massor med personer som har blivit av med sina besvär. Så varför inte prova, har ju en chans att bli av med det. Eller? Ska träffa en ny läkare i Linköping snart, ska prata med honom åxå.

Methotrexate kan ge en hel del biverkningar, men man går ju på regelbundna kontroller för att det inte ska bli problem. Täta kontroller i början sen med längre mellanrum om allt ser bra ut. Jag behandlas med Methotrexate mot psoriasisartrit och den hjälper även mot min psoriasis, (som är väldigt begränsad). Jag har träffat många som mår bra av medicinen, men också de som inte gör det. Själv klarade jag inte tabletter, men tar nu den som injektion, så det finns ju flera alternativ med samma medicin. Det viktiga är att du kan ha en bra dialog med din doktor och prata om hur du mår av medicinen. Det är ju du som ska bestämma om behandlingen funkar för dig eller inte. Min erfarenhet är i alla fall att jag är glad att ha tagit den och de flesta doktorer jag träffat på har sagt att det är ett bra första val av behandling. Så ta absolut upp det med din nya läkare. Lycka till!


Hallo! I samband med svinifluensean så kom jag in på Vitamin D, eftersom det sägs hjälpa immunförsvaret. Efter gått in djupare på det så har jag stött på många underliga grejer. Mitt humör har gått upp, jag är piggare mm. Men också att för vissa så ska den hjälpa mot diabetes och artrit bl.a. http://www.youtube.com/watch?v=GsbCP42BDtw&feature=related Kolla på youtube, mycket info där. Den killen har skrivit en bok om det och han verkar väldigt skärpt. Vem vet det kanske hjälper mot din artrit. Om inte så hjälper den mot mycket annat!


förlåt fel tråd


Hej Läs mitt inlägg på 2råd2 kanske kan det hjälpa dig. Mvh Hjälp finns att få


Hej tbhansson, jag har provat metathextrate och det gjorde jag när jag hade jättemycket exem och tja det tog kanske bort udden av det värsta, men inte mer. Andra gången jag fick det hjälpte det ingenting. Jag kan inte komma på att jag fick några biverkningar. Men har du provat alla salvor och solníng och det hjälper dåligt och de inte vill låta dig prova detta så stå på dig bara. Det är dig det gäller och inte dom.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons