Forum Psoriasis


Behandling av kroniska besvär.

Istället för att lita på den västerländska medicinen, som bara koncentrerar sig på symptom, så handlar leverrensingen om att låta kroppen göra jobbet själv, med stöd från vår natur och omgivning. Levern är ett fantastiskt organ som, efter hjärnan, är det mest komplexa i den mänskliga varelsen. Dessutom är det vår största körtel och det näst största organet efter huden. Några av dess uppgifter är bl.a. att bryta ner proteiner, produktion av gallsyror, lagring av vissa vitaminer, bryter ner glukos som används till energi i hela kroppen(hjärnan är helt beroende av glukos för sitt energibehov), producerar kolesterol(vilket inte är farligt utan en viktig byggsten i våra celler bl.a.) mm. Levern står i direkt kontroll över cellernas tillväxt och funktion i hela kroppen. Den har massvis av uppgifter och antagligen är inte hälften upptäckta ännu. Det är dessutom en av de största fettbrännarna i kroppen. Om man kallar hjärtat kroppens pump så kan levern utan problem kallas våran fabrik/kraftverk(i samband med resten av matsmältningsystemet såklart). Som tur är så kan levern funktionera ner till 60% av sin kapacitet och dessutom kan den läka sig själv om man hjälper den genom ändrad livsstil, det är därför alkolister med skrumplever, som blir nyktra, kan leva vidare utan större problem(om de renar sig). När levern/magtrakten är blockad så kommer resten av kroppen visa upp symptom på att något är fel, för allting i kroppen är sammankopplat. Alla sjukdomar börjar med en blockering, om det gäller i blodkärl, lever, njure, lymfsystemet eller mage. Det är här den västerländska medicinen kommer in. Medicin blir utskriven för symptomen och i många fall får patienten en tillfällig tillfredsstälelse, men i längden ger det inte mycket, utan "sjukdomen" och symptomen kommer tillbaka med kraft, många gånger allvarligare än innan. Har patienten ändrat sitt levnadssätt(vilket är väldigt vanligt), samtidigt som han/hon har blivit ordinerad medicin, så kan patienten bli lurad av läkeprocessen som kroppen sätter igång och tro att medicinen gjort allt jobb. Men faktum är att den nya kosten/träningen/stressreducering/sömnen etc tillsammans med kroppen egna balanseringfunktioner har gjort det riktiga jobbet. Läkemedelsföretagen är drivna av kapitalistiska värden. Att de av alla skulle vilja få alla människor friska går helt emot deras affärs-idé. Om vi blir friska så försvinner de, för de har ingen marknad längre. Det är bara barnsligt av oss att tro något annat. Alltså krävs det sjuka människor för att de ska fortsätta tjäna enorma summor pengar. Det är idag den största marknaden efter energi-marknaden, vilket säger en del om vilket skick vår värld är i. Finns där stenar i levern? De flesta människor tror att gallstenar endast finns i gallblåsan, en vanlig missuppfattning. Faktum är att de alltid bildas i levern och inte förän de blir hårdare(äldre stenar) så kan de fastna i gallblåsan och börjar orsaka mer akuta symptom. Tror man inte på detta så är bästa sättet att testa rensningen. När du ser massvis av mindre och större stenar, gröna, beiga, bruna eller svarta flyta i din toalettstol så kommer du vara övertygad. Idag utförs tusentals operationer för stenar i gallblåsan (man tar bort gallblåsan i många fall) helt i onödan. Om man läser Andreas Mortitz bok så kommer man snabbt att förstå att stenar i levern är en av de största(om inte den största) anledningarna bakom sjukdom idag, och allt börjar med vår livsstil. De flesta kliniska tester kan inte upptäcka stenar i levern för de har inte blivit förhårdade (som i gallblåsan), och därför går röntgen-strålarna rakt igenom dem. Även blodtester misslyckas att visa en blockning av levern. Patienten kan ha många problem, men leverenzym-värdet i blodet är normalt. Det visar inget i blodtest förrän lever-cellerna når ett stadium där de börjar brytas ner, och skickar ut leverenzymer i blodet, vilket sker vid tex leverinfektion eller hepatit. Men detta stadium av akut leverskada tar oftast flera år att nå, genom kronisk lever blockering(stenar), och skadan är då redan gjord. Även njuren får stenar vilket är mer välkännt. Dessa är av kristallformen och kan också skapa stora problem. Vad bildar gall/leverstenar? Frågan är vad som inte bildar det. Allt kan bilda stenar till en viss grad(tex fast du äter något nyttigt så kanske du överkonsumerar det). Men där är de dieter/mönster som är extremt mycket agressivare mot levern, precis som där är motsatsen av positiva dieter/mönster för levern. Galla är en vätska som består av vatten, slem, gallpigment, gallsalter och kolestorol men även enzymer och "nyttig" bakteria. Den här gul-grön eller bruna vätskan utsöndras i leverns avancerade kanalsystem som i slutändan går ihopa till en stor kanal innan gallan lämnar levern för att hjälpa till i matsmältningen. Någon förändring i gallans komposition påverkar lösbarheten av dess beståndsdelar och kan därför orsaka stenar. Stenarna består mestadels av kolesterol men även andra organiska och feta ämnen. En abnormal förändring av gallans uppbyggnad kan ha många orsaker. Om tex vattendelen av gallan, som i vanliga fall håller kolesterol i en flytande form, blir för liten och skapar för mycket kolesterol i gallan. Gallsaltet kan då inte smälta kolesterolet tillräckligt och kolesterolet klumpar ihop sig till små stenar istället, som växer gradvis. En viktigt orsak till varför vatten är så viktigt att dricka i rätt mängder. Där finns många anledningar till kaos i gallans uppbyggnad, som i sin tur leder till stenar. Den första är antagligen den viktigaste, dietära. 1. Dietära. Överätande. Lämnar massor av rester i magen som inte blir smält som det ska. Vilket skapar en sur omgivning(PH balansen) och lägger grunden för parasiter, "dåliga" bakterier(som bryter ner maten) och ruttnande/fermenterande mat. När vi har tillräckligt av denna giftiga miljö i vår mage så börjar det påverka lymfsystemet (den största lymfsamligen i kroppen är i direkt kontakt med tarmarna, ungefär vid naveln) och blodsystemet. Lymfsystemet täcks igen och blodet förtjockas, vilket leder till en obalans i kroppens gallsalter (som är beroende av ett vätskorna i kroppen, så som blod, att vara i sitt naturliga tillstånd). Som vi vet bryter gallsalt ner kolesterol i levern, och utan denna process, så bildas mer stenar. Det är en ond circel för stenar i levern skapar mer kaos i kroppens lymf och blodsystem som upprör matsältningen ännu mer. Äta mellan måltider. Med den enkla anledningen av att våra huvudmål måste hinna smältas innan vi fyller på med mer. Annars blir det precis som överätande, maten kan inte processeras ordentligt och det leder till problem. Många som känner hunger mellan måltider är faktiskt oftast törstiga. Kroppen skickar ut samma signal när vi är hungriga eller törstiga, så det kan lätt missuppfattas av oss. Om man verkligen är sugen på något så är en frukt det bästa allternativet (kräver inte lika mycket galla eller syra för att smältas, för de är redan "färdigkokta" på plantorna de kommer ifrån), vänta dock några timmar innan du ger dig på frukt och låt det gå minst 30 minuter innan du äter något annat efter frukten. Faktum är att vi männsikor är som gjorda för frukter. Våra händer är perfekta för att plocka och skala dem. Det tar bara 30 minuter för dem att passera magen, för att sedan vara redo för våra tarmar med massvis av näring, vatten, enzymer, mineraler och vitaminer. Så var inte rädd för att äta för mycket av denna underbara näringskälla. Men som sagt, vänta 3 timmar efter måltid(4 timmar om du ätit köttprotein) innan du ger på dig frukt. Eftersom den bara tar 20-30 minuter på sig att passera magen så kommer den stannas upp av den tyngre maten som behandlas sen din senaste måltid, och då börjar den fermenteras. Det är därför vissa har problem med frukt, de äter den för nära efter en måltid. Ät frukt 30 minuter före måltid istället, det är ingen efterrätt! Proteiner. Precis som vid överättande så skapar för mycket proteiner problem. Kroppen kan inte bryta ner floden av protein som kommer in och det skickas vidare i systemet, slutar upp i lymf och blodsystem. Proteinsamlingar i blodkärlen hindrar kolesterol att lämna blodflödet. Levern(som skapar kolesterol) tror då att där är en brist på kolesterol och börja tillverka mer för att rätta till balansen. Men eftersom överkonsumption av protein stoppar upp membranen och öppninggarna av blodkärlen så stannar den nyproducerade kolesterolen i levern, och formar nya stenar. Så kolesterolet är inte boven här utan proteinet. En av de viktigaste uppgifterna kolesterol har är faktiskt att skickas ut i blodomploppet och reparera blodkärl, som tagit stryk, så att blodet inte lämnar blodsystemet. Det är därför den västerlänska medicinen skyller på kolesterol vid hjärt och kärl sjukdomar, för de hittar alltid kolesterol där problem uppstått. Men den är där för att hjälpa. Levern producerar det mesta av kolesterolet vi behöver på en dag. Fetter som vi äter är alltså inte viktiga för att möta vårt dagliga kolesterol-behov. De påverkar inte vår kolesterolhalt heller, utan används av kroppen istället i samband med matsmälltning och absorberandet av näring, även för att erhålla fet-lösliga vitaminer. Trans-fetter är en annan sak och bör undvikas. Intressant nog så har asiater oftast en diet låg på protein och hög på fett, men har sällan kolesterolstenar i gallblåsan. Åt andra hållet så är kolesterolstenar i gallblåsan vanligt bland tex amerikaner som har en kost rik på kött och mjölkproteiner. Faktum är att kroppen producerar mycket protein själv genom användantet av aminosyror. Alla proteiner är gjorda av olika kedjor av aminosyror. Ta bara luften som exempel, den innehåller kväve, kol, väte och syre-molekyler. Luften är översvämmad av dessa ämnen som vi får in genom vår andning. Vi använder inte bara syret utan allt annat med. Dessa går in i blodomloppet direkt och blir tillgängligt för våra celler att skapa proteiner. Ta bara några av de största och starkaste djuren i vår natur, elefanten, gorillan, tjuren. De behöver inte äta kött-proteiner heller. Precis som oss så förser deras enorma lungor dem med tillräckligt av byggstenar för att kunna producera egna proteiner och starka muskler. Hade vi enbart gett dem kött som kost så hade de blivit sjuka och i de flesta fall dött. Och tänk på plantor. Hur skapar tex advokados, bönor, nötter eller säd sina proteiner? De använder kol-dioxiden från luften och med hjälp av solen och vatten(kombinerat med väte och syremolekyler), och vissa mineraler från jorden, skapar de kolhydrater och proteiner. Vi är kapabla till detta med. Ett annat exempel, på varför kött-protein är helt onödigt, är spädbarn och modersmjölk. I jämföreslse med komjölk så innehåller mänsklig modersmjölk nästan inget protein, enbart 1,5%. Detta är perioden i våra liv då vi växer mest, utan protein. Värt och tillägga också är de faktum att livslånga veganer är den grupp som lider minst av gallstenar, hjärt och kärlsjukdomar och cancer. Sen om man är sugen på kött så ska man förstå att alla proteiner försvinner vid tillagning, så att äta kött för proteinens skull är bara onödigt, om man inte äter det rått. Att äta det för smakens skulle är en annan sak. Men vi måste väga in att smaklökarna är endast en liten del av vårt system, och att försumma resten av kroppen, för dess skull, är onödigt. Även om man är vegan/vegeterian så är där många grupper av mat som kan orsaka stenar/sjukdom. Tex. raffinerat socker, artificiella sötningsmedel, alkohol, tobak, koffeine(vätskedränerande så påverkar gallans uppbyggnad, även om koffein kan vara bra för oss i små mängder som man kan få genom grönt te tex), raffinerat salt, ost(komjölkprodukter), ägg, vissa e-medel och färgämnen(mycket i processerad mat), de flesta mediciner och narkotika. 2. Salt Där fanns en tid då salt ansågs vara den mest värdefulla varan på jorden, mer än guld till och med. Det var innan salt blev kommersiellt framställt. Under den Keltiska eran så användes naturlig salt i läkningsprocessen av stora fysiska och psykiska problem, allvarliga brännskador och andra åkommer. Naturlig salt innehåller 92 viktiga mineraler som kroppen använder i sina mest basiska funktioner. Tillåter bl.a. vätska att färdas mellan våra kroppsmembran, bloodkärls-väggar och filter-enheterna i njurarna. Allt detta gör att vi kan få ut mer näring till våra enskilda celler. Dessutom så är det viktigt i nerbrytandet av kolhydrater. Raffinerat salt (bordssalt) däremot har tvärtom effekt på våran kropp. Det stänger inne dessa vätskor och mineraler som i vanliga fall kan färdas fritt och rensas bort från kroppen vid behov. På så sätt kan vätska ackumeleras i leder, lymfan och njurar. Raffinerat salt har också en väldigt uttorkande effekt (precis som koffein) och är på så sätt en stor orsak bakom sten-bildande, som är föklarat tidigare. Naturligt havssalt har dessutom en väldigt renande effekt på vårt tarmsystem, och håller bukt på "farliga" bakterier. Raffinerat salt är en restprodukt av den kemiska industrin och genomgår bl.a. blekningsprocesser för att se mer tillfredsställande ut för mänsklig konsumption. Salt har fått ett väldigt dåligt rykte i vårt moderna samhälle, men man måste inse att det är en livsviktig byggsten i våra kroppar, och så klart skilja på naturligt havssalt från raffinerat bordssalt. För bästa upptagning i kroppen så bör havssaltet/stensaltet vara upplöst, tex vid riskok. 3. Uttorkning Många människor lider av uttorkning utan att vara medvetna om det. Uttorkning är ett stadium i kroppen då cellerna inte förses med tillräckligt av vatten för sina basiska metaboliska processer. Och det kan ske pga många anledningar. Dåligt vattenintag(allting mindre än 5-6 glas om dagen), regelbunden kosumption av urindrivande vätskor (kaffe, svart te, coca cola, alkohol etc), mediciner, stress, överdriven träning, överätande och stor övervikt, mm. Även om man äter för mycket av mat som innehåller lite vätska(all tillagad mat). Alla dessa faktorer har blod-förtjockande egenskaper och tvingar därför cellerna att släppa fritt vatten, som de gör för att förtunna blodet igen. Men för att undvika cell-förstörelse så skyddar den sig genom att göra sina väggar tjockare, och bygger på så sätt upp vattenhalten. Detta gör den genom kolesterol som hjälper cellen att "bygga" en bra vägg så den inte dör vid vattenförlusten, vilket kan ses som en bra sak så att våra celler inte dör. Men det hindrar även cellen från att ta upp nytt vatten, och därför också näringsämnen. En vis del av detta nya vatten(som kommer från vår dagliga konsumption) som var avsett för cellen, samlas i vävnaden som omger cellen, och orsaker svullnad i kroppen och kvarhållande av vatten i benen, ansiktet, njurarna, ögonen och andra ställen. Detta leder till en väsentlig viktuppgång. På samma gång så förtjockas/stoppas blod och lymf-vätska. Detta påverkar gallans uppbyggnad och i sin tur skapar stenar, som förklarat tidigare. Frukt och grönsaker är oslagbara när det gäller vätskeinnehåll. 4. Livsstil Att gå emot sin biologiska klocka(som vi alla har) kan ha förödande effekter och hjälpa till i skapandet av stenar/sjukdom. Våra kroppar är i synk med naturens rytmer (cirkadiska rytmer). Vår kropp följer upp mot en tusen sådana olika rytmer varje dag. Ta bara sömnrytmen som är väldigt viktig. Våra kroppar producerar ämnen automatiskt efter solens upp och nedgång. Genom biokemiska processer hjälper kroppen oss att säga till när vi borde sova eller vakna. Med dagens första ljus så börjar kroppen producera kraftfulla hormoner, som kallas glucocorticoids på engelska, där de största är kortisol och corticosterone(översättning?). De här hormonerna regulerar viktiga delar av våra kroppsliga funktioner. Bl.a. metabolism, blodsockert och immunreaktioner. Mellan 0400-0800 på morgonen utsöndrar kroppen mest av dessa hormoner, och är avtagande under hela dagen, medan den är minst mellan midnatt och 0300. Ändrar man sin naturliga cykel av sömn(går emot trötthet och håller sig vaken på natten när det är mörkt) så kan det skapa kaos i den hormonella balansen. Sömnen är en viktig del i vår hälsa. En hormon-obalans kan dra på sig akuta hälsoproblem. Att sömnmönster ändras med säsong är naturligt, på vinter kan vi behöva mer sömn medans under sommaren mindre. Vår tallkottskörtel(pineal gland) utsöndrar ett viktigt hormon som kallas melatonin, som gör oss sömniga. Utsöndringen av detta hormon startar vid 2130-2230, beroende på ålder, och fortsätter in en stund på natten. Tallkottskörteln kontrollerar(genom hormoner) även vårt blodtryck, reproduktion, immunförsvar, celltillväxt, kroppstemperatur och andra vitala funktioner. Och alla dessa är beroende av en balanserad melatonin cykel(bland andra hormoner). Genom att inte somna när kroppen vill att vi ska somna så förstörs denna cykel och på så sätt störs också andra väldigt viktiga funktioner i kroppen. En intressant fakta är att vi kan bara nå djupsömn(drömlös) mellan kl 2200 och 0000 på kvällen. Detta är vad folk har refererat till som "skönhetssömn". Det är enbart under denna tid vi kan nå djupsömn, vilket har visats i åtskilliga undersökningar. Under denna tid skapar kroppen växthormoner som är livsviktiga i vår naturliga läkningsprocess. Det är också nu kroppen reparerar sig själv och rensar sig. Har man sömnproblem eller jobbar natt tex, så har man en mycket sämre produktion av växthormoner. Växthormoner produceras också genom viss träning. Tittar man på rytmer i vår matsmältning så är den minst lika viktig. Kroppens matsmältning, precis som vid sömn, följer en cykel som följer naturens cykler. Utsöndringen av galla och andra magsyror toppar runt lunch och är som lägst på kvällen. Av denna anledning är det bäst att äta sitt största mål under lunch, och mindre under frukost och kvällsmat. På så sätt så ger vi kroppen störst chans att smälta maten ordentligt, som i sin tur ger oss mer näring till resten av kroppens funktioner. Att ha minst 3-4 timmar mellan målen är också viktigt så att vi hinner smälta maten innan vi stoppar i oss mer. Är man sugen på något mellanmål så är frukt att rekommenderas(tar bara 20-30 minuter att passera magsäcken). Försök äta kvällsmat innan 1900-2000, allt efter det hinner man inte smälta ordentligt eftersom kroppen förbereder sig på sömn. Det som inte bryts ner ordentligt blir ruttnande/fermenterande och sjukdomsfrämjande i magen(som leder till stenar bla). Vi producerar bara ca 15% av gallan och magsyrorna under kvällen i jämförelse med lunchtid. Vill ni läsa om mer anledningar och mer ingående till varför stenar kan bildas så rekommenderar jag er att köpa boken, eller kopiera den av mig (har den i PDF-fil). Symptom? Känner du eller upplever något av följande symtpom så är chansen stor att du har gallstenar i levern. Där är hundratals symptom som kan länkas till levern/magtrakten. -Kramper och smärta i levertakten (upptill till höger i buken) -Matsmältningsproblem -Förstoppning -Illamående -Övervikt -Allergier -Smärta i skuldror/överarmar -Ljus avföring (gallan är blockerad av gallstenar) -Mörk urin -Gula ögon -Dålig andedräkt -Vit eller gul beläggning på tungan -Hudproblem -Att du inte tål fet mat, äpple, päron, paprika eller gurka, kan orsaka gallstensattacker. -Svullet högerknä, eller ont i högerknät kan vara kopplat till leverproblem -Onaturligt sug efter sötma -Deprimerad ofta utan du vet anledningen -Regelbunden huvudvärk, migrän -Impotens, eller andra sexuella besvär. -Hepatit -Leverfläckar, speciellt de på baksidan av handen eller anstiktet. -De flesta infektioner -Menstruala besvär -Hemmoroider -Hjärtsjukdom -Högt kolesterol -Problem med synen -Öronproblem Med flera. ---------------------------------------------------------------------- Leverrensningen schema, tips och länkar. Detta behöver du: Äppeljuice - osötad, 6st 1 - liters. Epsomsalt(bittersalt) - ca 50g(fyra matskedar) i 7,5 deciliter vatten. Olivolja, ekologisk kallpressad - 1,5deciliter 3 citroner 3 apelsiner - Så att man får ut ca 1/2 - 3/4 glas av juice Burk med lock så man kan skaka blandningen. Måste rymma minst 3-4 deciliter så att man kan dricka/blanda allt på en gång. Inled veckan med att ändra din kost (kan göras längre innan) till en vegetarisk kost. Ät normala måltider och följ ett mönster med 3 mål om dagen, om du behöver så använd frukter vid mellanmål. Undvik alkohol, kaffe, socker, svart te, mediciner eller vitaminer(om det inte är absolut nödvändigt). Drick mycket vatten, 6-8 glas om dagen ca 1,5-2 liter. Det gäller utöver det du annars dricker så som téer eller äppeljuice tex. Tänk på att för varje kopp kaffe du dricker så mobiliserar kroppen 3 koppar vatten för att bli av med koffeinet. Undivk kalla drycker/mater(vilket får levern att arbeta mer än nödvändigt). Undvik friterad mat. Blanda inte proteinmat med kolhydratsmat. Tex om du vill äta ost så ha det i en sallad utan potatis, bröd, ris eller pasta. Överät inte. Sov ordentligt , lägg dig i tid, om du kan. På måndagen (om du börjar då) ska du börja dricka 1 liter äppeljuice under dagen (sprid ut det mellan måltider, undvik att dricka det precis före, under eller 1-2 timmar efter måltid). Detta gör man i sex dagar fram till själva rensningen, på lördagen så dricker men hela litern direkt på morgonen. Äppeljuice innehåller syra som mjukar upp stenarna under veckan och gör passeringen ut i toalettstolen smärtfri. Äppeljuice kan ha en väldigt renande effekt och känsliga personer kan få problem med lös avföring och svullnad under de första dagarna. Du ska forfarande dricka 6-8 glas vatten om dagen fast du dricker äppeljuicen. Är man allergisk eller överkänslig mot äppeljuice så kommer alternativ att listas efter. OBS före och efter leverrensningen: Andreas Moritz rekommenderar att man ska skölja tarmen innan och efter rensningen. Dagen före och dagen efter brukar fungera, max två dagar efter. Och han poängterar hur viktigt detta är många gånger i boken. Det underlättar för stenarna att komma ut. Tarmrensningen efter leverrensningen tar bort stenar som kan ha fastnat i tarmarna. Där kan de skapa stora problem. Du genomgår en operation hemma, kan man säga, så detta ska tas på allvar. Han har haft många patienter som inte tar detta på allvar och försummar några delar av processen. De får också oftast dåligt resultat och problem med stenar som fastnar i magtrakten. Enkel utrustning för vattenlavemang finns att köpa på apoteket till en billig peng. Vägrar du att göra detta så använd i sista utväg ett naturligt oralt laxermedel, Epsomsalt tex (följ anvisningar på burken). Detta orala lavemang skall göras direkt på morgonen dagen efter rensningen (måndagen om du gör rensningen på lördagen). Lördag: Börja med att gå upp i tid och drick den sista litern äppeljuice direkt under morgonen. OM du behöver så ät en lätt frukost innan kl. 0700. Havregrynsgröt är passande, undvik sötningsmedel, protein-mat, fetter, oljor, mjölk, frukostflingor, yogurt, ägg, ost. Lite lätt motionering skadar inte under dagen. Till lunch som ska ätas innan 1300 så ska man undvika tung/fet mat. Undvik tex smör, advokados och nötter och protein. För att repetera: undvik all proteinmat, fetter och oljor. De kan skapa illamående under sköljningen. Ät en lätt lunch, tex kokt ris med kokta grönsaker till, endast kryddade med lite havsalt(kokningen av grönsakerna gör det lättare att smälta). Efter detta ska man inte äta mer på hela dagen. Det ända man får inta är vatten. Nu fram till 1800 kan man blanda epsomsaltet och ställa in det i kylen för bättre smak(smakar bittert). Epsomsalt har en laxerande verkan så förvänta er att besöka toaletten. Men även om du inte besöker toaletten innan 2200 så fortsätt med sköljningen. Det bästa är att ta ett vattenlavemang för att sätta igång magen ordentligt, gör i så fall detta runt 2100 - 2130 tiden. Saltet gör även så att kanalerna och öppningarna i levern vidgas, vilket hjälper till att få ut mer stenar. Drick inget vatten 20 minuter före och 20 minuter efter epsomblandningen. kl. 1800 : Drick ett 3/4 glas av saltblandningen i ett svep. (7,5 deciliter delat på 4. ca 2 deciliter) kl. 2000 : Drick ett 3/4 gals av saltblandningen i ett svep. kl. 2130 : Börja pressa frukterna och ta bort fruktkött och kärnor. Skaka det ordentligt med olivoljan i en förseglad burk så att det blandar sig väl och blir vattnig, ställ även väckarklockan på 06:00. kl. 2200 : Drick hela blandningen i ett svep (eller under en kort period, max 5 minuter) ståendes vid sängen. Lägg dig sedan omedelbart ner på rygg med huvudet högre än kroppen. Släck, ligg stilla och försök att inte prata, försök somna om du kan. Viktigt att ligga stilla under de första 20 minuterna. Om det är obekvämt på rygg så ligg på höger sida med knäna uppdragna mot ditt huvud. Behöver du besöka toalett så gör så vid behov. Drick inget vatten en halvtimme före olivolje-blandningen och 1 timme efter. Du kan ibland känna stenarna färdas genom din lever och ut i magtrakten. Det kommer inte göra ont för magnesiumet i epsomsaltet håller dina levergångs-klaffar vidöppna och avslappnade, och gallan som kommer ut med stenarna håller gångarna välsmorda. Där har ni skillnaden vid en gallstensattack där magnesium och galla inte är närvarande, därför smärta. Man kan känna lite illamående under natten, detta beroende på den plötsliga tömningen av gifter och stenar från levern och gallblåsan, som kan trycka oljemixen tillbaka in i magen. Denna sortens illamående kommer försvinna under morgonen. Nästa morgon: 0600-0630: När du vaknar men inte före 0600 så drick den tredje 3/4 glas av epsomblandningen. Om du är väldigt törstig drick ett glas varmt vatten före saltblandningen. Vila, läs eller ta det lugnt bara. Om du är trött så sov lite till, men det är bäst med kroppen i en upprätt position. De flesta känner sig bra och utför lätt träning så som Yoga. 0800-0830: Drick det fjärde 3/4 glaset av epsomblandningen. 1000-1030: Kan du dricka en nypressad fruktjuice om du vill. En halvtimme senare så kan du äta en frukt eller två. En timme senare kan du äta vanlig men lätt mat. På kvällen ska du vara tillbaka till "normalt" och känna de första tecknen på förbättring. Fortsätt gärna att äta lätt under de närmaste dagarna. Kom ihåg levern och gallblåsan precis genomgått en större "operation", fast du sluppit landa under kniven och erfara de tråkiga sideffekter som i många fall uppstår. Vad du kan förvänta dig: Under morgonen och, kanske, under eftermiddagen kommer du ha ett antal vattniga tarmrörelser. Från början består dessa av mat-rester och gall/leverstenar, och sen bara vatten blandat med stenar. De flesta av stenarna är ärtgröna och flyter i toaletten för de innehåller galla(kolesterol bla som flyter i vattten). Gallstenar kan komma i många olika storlekar, former och färger. De ljusfärgade är de nyaste medans de mörkgröna är de äldsta. Vissa är stora som ärtor eller mindre, medans vissa är ca 2 - 2,5 centimeter i diameter. Ibland kommer där ut dussintals och, ibland, hundratals stenar på samma gång. Om några av stenarna sjunker till botten av toaletten så innebär det att de är förhårdade stenar, som har blivit frisläppta från gallblåsan. Du kan även få ett vitt "skum" i toaletten. Skummet består av miljoner små, vassa, vita kolesterol-kristaller. De är precis lika viktiga att få ut, de kan skada leverkanaler utan problem. För att helt bli av med besvär som allergier, artrit, ryggsmärta och andra problem så måste du bli av med alla stenar. Detta kan ta 8-12 rensningar, vilket men kan göra med 3-4 veckors mellanrum. Kan man inte rensa så frekvent så kan det gå längre tid mellan omgångarna. Den viktigaste saken att komma ihåg är att när du väl startat rengöra levern så ska man fortsätta tills man inte får ut mer stenar. Att göra några enstaka rensningar kan innebära större problem än att inte rensa alls. Stenar som är längre bak i levern kommer, när de yttersta stenarna sköljs undan, att vandra ner och sätta sig i de främre delarna av levern (hepatiska kanalerna). Där kan de orsaka samma/mer problem än vad stenarna du redan rensat ut, gjorde från början. Faktum är att i de flesta fall så upplever man detta. Man får en avsevärd förbättring efter rensningen i energi, mindre smärta och ett generellt välmående. Dessutom bidrar kosten man införlivat under rensningen till en fantastisk energitillgång. Men det kan avta när de nya stenarna vandrat framåt och ens symptom börjar visa sig igen(i mitt fall Psoriasis) Detta kan upplevas som ett misslyckande, men innebär endast att nya stenar är redo för gallring! Skillnaden är i vilket fall som helst underbar. Så man ska inte börja misstro vid det här laget. Det viktiga är självkontroll. Jag ska snart genomföra min 4:e rensning och min psoriasis är redan mycket, mycket bättre. Min energi är dessutom tillbaka på nivån som jag kände under barndomen vilket är fantastiskt. Vikten är i balans och med den så kommer självförtroende. Ingen människa kommer genomföra denna rensning om de inte verkligen känner att de behöver det. Men så är det med de flesta procedurer i våra liv, vi gör oftast inget radikalt förrän det biter oss i baken. Själv ser jag min psoriasis som en sann välsingnelse, som har gett mig anledning till att söka annorlunda vägar i livet. Utan den hade jag kanske aldrig insett kroppens fantastiska läke-egenskaper. Obs att rena njurarna är något som Andreas Moritz rekommenderar efter var tredje leverrensning cirka. Det är en rätt avancerad blandning av rötter och örter, men länkar under till en hemsida som säljer dessa i färdigblandad form, efter Andreas godkännande. Där är även andra metoder inne på halsosidorna.se som man kan använda. Länkar och tips: Epsomsalt: http://www.ortapoteket.se (Här inne finns även andra metoder för rensning här om man tycker att ovanstående rensning är ett för stort hinder. Bättre att göra något än att fortsätta med ens nerbrytande mönster.) Generella rensningar och välmående: http://www.halsosidorna.se (Här finns ett schema över leverrensningen med. Där säger de att man kan hoppa över förberedelserna om man tycker de är jobbiga, men det gör man på eget bevåg. Smärta, illamående och andra tråkiga sideffekter kan komma då. Där är även tips på kost som är gynnande för levern. Där är också videos från bl.a. Andreas Moritz som förklarar reningen med sina egna ord.) Njur-te: www.flowerdoctor.nl (nederlänsk hemsida, det heter "Ener-chi kidney clense tea") Andreas Moritz: http://www.ener-chi.com/

Obs endast ca 1,2 deciliter(4oz) olivolja är nödvändigt.

Annons
Annons
Annons