Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Information | Psoriasis

Ring psoriasistelefonen


Publicerad den: 2008-10-02
Författare: Psoriasisförbundet

Annons

Psoriasisförbundet har egna stödpersoner som man når via "psoriasistelefonen", som&nbsperbjuder stöd och råd och har alla egna erfarenheter av sjukdomen.

Psoriasisförbundets stödpersoner är kvinnor och män i olika åldrar med olika yrkesbakgrund som alla har kunskap och erfarenhet av att leva med psorisis/psoriasisartrit. Stödpersonerna arbetar ideellt och tar emot samtalen i sina hem. De har alla genomgått Psoriasisförbundets stödpersonsutbildning och har tystnadsplikt.

Stödpersonsverksamheten kan ses som ett komplement till sjukvården. Läkare och sjukvårdpersonal kan svara på medicinska frågor om vården men har inte alltid tid för att svara på alla de andra frågorna som kan dyka upp. Våra stödpersoner har ingen medicinsk eller psykologiskt utbildning men lång erfarenhet av att leva med sjukdomen. Till dem kan man ringa och prata om sin oro, hur det känns att behöva behandla sig dagligen eller hur bra det känns när behandlingen fungerar. Anhöriga är också välkomna att ringa psoriasistelefonen för att få stöd och råd.

Annons
Annons

Psoriasistelefonen nås på 0200-11 36 36. Samtalet kostar endast en markering.

Information hämtad från Psoriasisförbundet

Är du sjukvårdspersonal?
Läs mer om psoriasis på NetdoktorPro »
Visa ICD-10/diagnoskod för psoriasis »

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons