Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Inbjudan till aktivitet | Psoriasis

Pågående psoriasisundersökning: 54% i behov av effektivare behandling

79 procent uppskattar sin psoriasis som måttlig eller svår. 39 procent får ingen vård eller behandling för sin psoriasis. Det visar ett första delresultat av Netdoktors pågående undersökning bland psoriasispatienter. Lägg en viktig pusselbit för framtidens psoriasisvård och delta i undersökningen du också. 


Publicerad den: 2020-10-19

Hjälp till att påverka framtidens psoriasisvård

Undersökningen är pågående och ju fler som besvarar de tre korta enkäterna, desto starkare blir undersökningsresultatet i opinionsbildning och möjligheten att kunna påverka framtidens psoriasisvård. Din insats är viktig och tar bara cirka 10 minuter.

Här hittar du enkäterna:

  1. Klicka här för att logga in säkert på Netdoktor med ditt BankID. 

  2. Enkäterna hittar du i “Diagnospool psoriasis” efter att du lagt till psoriasis som diagnos. 

Här kan du kika in i Aktiv patient »
aktiv patient preview psoriasis diabetes multipel skleros 725

Hälften behöver effektivare psoriasisbehandling

DLQI (dermatologiskt livskvalitetsindex) används av läkare för att bedöma om psoriasispatienten är i behov av en kompletterad eller på annat sätt ändrad behandling. I undersökningen har över hälften (54 procent) ett resultat på 6 eller mer i DLQI, vilket tyder på att man är i behov av en effektivare behandling.

Var fjärde har funderat på digital psoriasisvård

43 procent i undersökningen träffar inte någon vårdpersonal för sin psoriasis. 9 procent har träffat en digital vårdgivare/nätläkare för sin psoriasis.

Vad skulle hända om fler läkare tog emot psoriasispatienter digitalt? Skulle fler personer med psoriasis då få den vård och behandling de enligt undersökningen är i behov av? 24 procent i undersökningen har funderat på att söka digital vård, så om digital vård skulle vara en lösning får vi kanske se en förändring framöver.

Testa om din psoriasisbehandling är tillräcklig

Genom att fylla i DLQI-enkäten får du en hint om den behandling du har idag är tillräcklig. Är ditt resultat 6 eller över kan du vara i behov av en mer effektiv behandling. Notera i så fall resultatet och ta upp frågan med din läkare.


   Klicka här för att besvara enkäterna om psoriasis  

Den information deltagare bidrar med ligger enbart till grund för statistik och kan aldrig kopplas till en enskild individ.

Har du frågor eller vill ha support, kontakta oss på aktivpatient@netdoktor.se. Du når oss också på telefon 08-409 320 50 vardagar kl 9–15 (lunchrast 12–13). 

Diagnospool psoriasis är ett projekt för att öka kunskapen om hur det är att leva med psoriasis. Projektet genomförs av Netdoktor.
 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.