Forum Hud & hår


Vätskande sår i hårbotten samt andra ställen på kroppen, panik!

Hej alla!
Jag är en 23 årig tjej som bor i ett u-land utomlands. Jag har därför ej möjlighet till svensk (underbar!!!) sjukvård.
Jag har aldrig haft hudproblem tidigare. Ingen acne som tonåring. För ungefär 2 år sedan började jag få kliande hårbotten och sår, sedan dess har det bara blivit värre.
Jag har provat ALLT känns det som, bytt produkter, provat schampoo mot mjälleksem, tvättat håret ofta, tvättat håret sällan osv osv.... Dessa sår är återkommande i hela hårbotten. Som ni ser på bilderna får jag även dem i nacken. Och det kliar! Jag har kollat, jag har inte löss eller likande. Det är som en beläggning i min hårbotten, om jag drar med fingarna igenom blir det en vit beläggning under naglarna. Dessa sår vätskar väldigt mycket. Håret blir fett väldigt snabbt. Jag har även problem med att det blir som sår i öronen som kliar de också.
Jag vet inte om det hör samman, men jag har också fått böld-likande infektioner under armarna med var i samt även vätskande sår i hårfästet vid ansiktet samt på bröstet. Dessa har dock kommit och gått, men dessa i hårbotten är alltid kvar, byter bara ställe.
När jag får dessa sår så får jag även knölar under dem, vissa som inte går bort även fast såret är borta. Har en knöl just nu i nacken och en bakom örat som varit där i 2 månader.
Som sagt... Jag bor i ett land med sjukt dålig sjukvård, men jag kan dock köpa all medicin på apotek utan recept. Vad kan detta vara? Mjälleksem? Infektion i kroppen? Psoriasis? Det har blivit värre senaste 2 månaderna. Kan man göra en bakterie odling på ett av såren?
TACKSAM FÖR SVAR!!
Orolig tjej

Hua din stackare.
Du kan väl ringa 1177 fast du inte är i Sverige? Skulle jag isåfall ha gjort. Dom kanske kan säga mellan tummen och pekfingret vad det skulle kunna vara. 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons