Forum Hud & hår


Tjej, 15 finnar

Såhär är det, jag ska börja 9an i augusti och jag har haft problem med acne sen 8an, på rygg och bröst kommer det alltid upp nya finnar! mamma sa att det går bort när jag solar men det hjälper inte.. Så snälla, har ni några tips?

Be din mamma boka en tid hos en vanlig läkare, finns en hel del mediciner man kan pröva. Och det finns ingen anledning att inte pröva, du ska inte behöva gå runt och må dåligt. Oftast får man testa en kräm eller liknande som man baddar eller smörjer utanpå,funkar inte det går man vidare till att äta tabletter(t ex Tetralysal) och funkar inte det får man besöka en hudläkare som kan skriva ut starkare mediciner. Det kan ta ett tag att hitta rätt behandling så det är lika bra att söka hjälp nu,än att vänta och sola. Sola kan du göra ändå,men som du säger, om det inte har hjälpt så lär det inte plötsligt göra det heller.


Gå med din mamma till en HUD läkare och fråga efter Roaccutan. Det är verkligen en dunder medicin.


Det finns receptfria acnepreparat att köpa på apoteket, kanske kan det vara värt ett försök? Eller så bokar du en tid hos en hudläkare för att få hjälp. Eftersom du upplever detta som ett problem skulle jag råda dig att ta reda på vad det finns för behandlingsmöjligheter som skulle kunna hjälpa dig.


Hej! Det finns något du kan prova som är helt ofarligt, och det är vitamin b-5. Det finns i pulver som du blandar ut i vatten och dricker 3ggr pr dag,finns even att köpa i kapslar. Vitamin b-5 stoppar talgproduksjonen. Min dotter är snart 21 år, har haft problem sedan hon var 12 år med hyn, när hon började med detta för 5 veckor sedan har hon blivit så mycket bättre redan.


Jag håller med förra inlägget. jag har haft samma problem sen 12 års åldern. Provat allt! Inget har egentligen hjälpt. Sen provade jag vitamin b- 5 som pulver (även kallat pantontensyra), och blev mycket bättre. Dock har jag blivit ännu bättre av Great Earths Pantothenic Acid, 1000 mg (kan beställas på nätet) vilket är mycket smidigare än pulver som inte smakar ett dugg gott. Dosen är mindre, men funkar som sagt mycket bättre för mig. Har inte mycket problem alls längre. Lycka till tjejen!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons