Forum Hud & hår


Tatuering och "Atopi"

Hallå!(kille 19 år)
Jag tänkte bara passa på ställa en fråga angående "atopisk" eksem och tatueringar. Det är så att jag vid ung ålder hade böjvecksexem, men den försvann när jag fyllde 10 år. Efter att böjvecksexemen försvann har jag fått lite problem med någon form av eksem i handflatorna. Det är inget jag lider speciellt mycket av, men ibland då jag har varit i kontakt med något material (t.ex. ny hantel i gymmet) kan det yttre lagret av hud i händerna lossna. Ungefär som när en orm fjällar skinn. Jag får aldrig besvär som yttrar sig genom utslag eller kliande områden, utan det enda är att huden släpper.Det har periodvis varit väldigt jobbigt, men samtidigt har jag bara fått det 2 gånger mer seriöst under en period på 8 år. Förövrigt får jag lite torrfläckar på bl.a. bröstkorgen och någon på överarmen under vinter/vår tid.
Nu till min fråga..vad anser du om att tatuera sig rätt mycket när man har symptom som dessa? Jag har faktiskt redan gjort 2 tatueringar varav båda är svarta och "inte-allergiframkallande". Färgerna är godkända och upprätthåller den kvaliten som krävs inom EU.Jag har inte upplevt några som helst defekter och båda tatueringarna läkte snabbt utan några problem. Mina handproblem har inte blivit sämre och jag har full koll på hygienen hos tatueraren osv..
* Finns det chanser till att mina handflatebesvär bli sämre om jag väljer att tatuera t.ex. rätt mycket av en arm? (enbart svart färg)*Innebär det några speciella risker för mig som en såkallad "atopiker" att tatuera mig mycket?*Kan man eventuellt tatuera över någon torrfläck utan att tatueringens utseende blir sämre samt att det inte uppkommer någon reaktion? 
Tack för förhand!MVH//Axel

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons