Forum Hud & hår


Sur kroppslukt

Hej! Jag har nyligen träffat en kille som verkar vara världens bästa, allt verkar stämma mellan oss förutom.. att han mer eller mindre luktar surt!! Trodde först att det var något i hans lägenhet som satt sig i kläderna, men är inte lika säker längre. Jag har tagit upp det med honom lite fint och frågat om han känner att det luktar i lägenheten, och det säger han att han gör ibland, men jag känner det HELA tiden i varje andetag när jag är där och det är skitjobbigt. Har även känt lukten från honom när vi varit på annan plats än hemma hos honom. Väldigt svårt att beskriva doften, men det är en sur lukt, så som handdukar kan lukta hemma hos vissa (doft vilken jag heller inte tål, måste tvätta om händerna när jag råkar torka mig på en sådan...) och ibland nästan lite åt kattpiss-hållet. Tillsammans med tvättmedel och annan parfym så blir det en väldigt frän doft. Kanske är jag extra känslig för dofter också, möjligt. Men nu min fråga, vad kan detta bero på? Kan det ha med nån obalans i kroppen att göra? Om jag väljer att ta upp det med honom, finns det hjälp att hämta om man går till läkare? Jag vill ju verkligen inte sluta träffa honom för en sån här trivial sak, samtidigt som det verkligen påverkar mig negativt. Jag är inte särskilt kräsen av mig, men jobbiga dofter klarar jag verkligen inte av! Tacksam för vettiga svar!

Är det möjligen så att han är diabetiker? Jag har ingen diabetiker i min närhet så att jag kan inte bekräfta det, men har läst att det kan vara så. Sök mer på Google.


Jag googlade lite och det är så att han ätit LCHF-kost senaste halvåret, kanske kan det ha med det att göra. Då kan man råka ut för det som kallas ketos, samma som diabetiker kan få. Men då luktar man aceton. Och aceton.. Det är som nagellacksborttagning va? Kan man förvilla den lukten med sur lukt?


Nu har jag googlat en stund till och det verkar finnas ett samband mellan hög proteinförbränning (vilket han antagligen har iom LCHF) och ammoniakdoft i svetten. Och denna sätter sig lätt i kläder fast man tvättar dom, men går att få bort med ättika i tvättvattnet. Tänk vad det finns på internet. Men mycket är ju amatörförklaringar. Finns det någon som kan förklara denna process så att jag på ett vettigt sätt kan lägga fram detta för min drömprins? :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons