Forum Hud & hår


stickningar i huden

Hejsan. 
Jag har sen jag varit liten haft problem med torr hud och eksem. Mina eksem blir värst på vintern. Idag är jag 22 år och hade inte mycket problem med eksem under hela tonåren fram tills 21 år. Flyttade till Norge,  jobbade som undersköterska ett år där. Fick efter ett par månader mycket problem med handeksem. handeksemet såg ut som nässelutslag många gånger. Blev vita svullna partier på händerna med rött runtom. Tvätta händerna ofta och använda handsprit var kanske inte en bra kombination för min hud. Blev stressad för ja inte fick sova och var trött på dagarna, allt blev en enda ond cirkel. 
Men den 31/10-15 åkte jag ut på min 5 månaders resa i Asien. Var i kontakt med min vårdcentral innan jag åkte och dom sa att mina handeksem säkerligen skulle försvinna med sol bad och mindre stress. Det gjorde dom också, gudskelov.
PROBLEMET nu är att jag haft besvär i 2 veckor med stickningar I benen. Det började på kvällarna, då jag låg i sängen och försökte slappna av. Läste mycket om att det kunde vara Restless legs. Men efter ett tag så kom också stickningarna upp i ryggen och överarmarna/axlarna samt att jag stundvis får en brinnande/stickande känsla över bröstet, som fort ger en röd rodnad. Jag har inga utslag på benen, där är det bara stickningar/elstötar som är extremt jobbigt. Kan inte slappna av och blir rädd över vad det kan vara. Är på semester men känner mig bara nedstämd över detta. Ska till ett internationellt sjukhus i chiang mai/Thailand imorgon och be dom ta alternativa tester/allergi/borrelia/ vad det nu kan tänkas vara. Vad för tester rekommenderar du att jag kan ta när jag väl är där? Vill utesluta så mycket som möjligt. 
Var på det sjukhuset för en vecka sedan och tog prover på mina blodvärden, visade ingenting där. Fick utskrivet sömntabletter av den läkaren (Diazepam) och muskelavslappnande  (tolperizone) vilket har hjälpt mot stickningarna i benen. Och söker jag på mina symtom kommer ju både MS och parkinson upp vilket gör mig ännu mer rädd och orolig. 
Vad tror ni det kan vara? Har ju känslig hud i grunden. Var stressad i perioder i norge när jag jobbade. 
Väldigt tacksam för snabbt svar / en orolig och ledsen tjej som bara vill ha tillbaka sitt spralliga jag igen. 

Jag rekommenderar starkt Efexor.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons