Forum Hud & hår


Rosacea och finacea

Jag har nyligen fått veta att jag har Rosacea och fick gelén finacea utskriven. Jag blev väldigt torr av den och ringde min läkare som sa att jag fick smörja med mjukgörande ca 2-3 timmar efter man haft på finacea. Det hjälper föga och nu undrar jag, blir torrheten bättre med tiden eller ska jag ge upp direkt och be om något annat? Det är inte kul att vara rödflammig och prickig i ansiktet, men att vara röd OCH vitfnasig är inte mycket bättre :-( Jag har nyss börjat min behandling,första veckan. Så: Kommer torrheten bli bättre? Försvinna?

Jag har också haft finacea. Först ingen direkt reaktion men sen blev det bättre. Fick rådet att hålla ut och att man inte kan förvänta sig förbättring direkt. Det funkade bra för mig.Det röda lägger sig efter ett par dagar. Jag kör mjuggörande kräm direkt före jag lägger finacean, inte efter. Funkar helt perfekt.


Jag har precis tagit reda på att jag har rosacea och känner mej desperat.Finns det något i hälsokostaffärer som kan hjälpa,eller är det bara finacea som finns?


Hej, fick nyligen diagnosen Rosacea själv. Läkaren som jag träffade hon hade själv rosacea och rekommenderade ett mycket nytt preparat som heter Oracea och för mig fungerade det riktigt bra. Jag blev av med 90% av det röda på lite drygt 2 veckor, precis som utlovat. En tablett om dagen. Det är så nytt så de hade till och med problem att hitta det på apoteket men det fanns efter lite slagningar på datorn. Slå upp det på www.fass.se http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20060323000013&DocTypeID=7&UserTypeID=2


Har nu använt finacea i någon månad och jag har sett resultat rätt snabbt. Äntligen kan man känna sig snygg igen. :) Tack för tipsen!


När vi människor börjar inse att vi idag äter en inflammatorisk kost och då börjar titta på vad en icke inflammatorisk kost kan göra för oss, jag då kan vi läka många av dessa åkommor inifrån. Det är faktiskt bara människan som har en flora av inflammatoriska åkommor som ofta har ökat markant det senaste århundradet (matindustrin och felaktiga kostråd). Dessa åkommor fanns inte på ursprungsbefolkningar men är vanliga hos oss idag. Dom beror till stor del på inflammatorisk kost, men kan blomma upp pga olika omständigheter i miljön. Det har precis startat en matrevolution. Det första steget är att inse sambandet mella kost och hälsa. Nästa steg kommer förmodligen vara att belysa det här med inflammatinen. Läs vad Sanna skriver om Matrevolutionen här: http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/matrevolutionen1 Jag säger absolut inte att en glutenfri lågkolhydratkost är något som ni ska äta. Men den kan göra väldigt bra saker för hyn. Bra att veta att mycket av det vi har idag kommer från..1. Sluta ät margariner och matoljor (där kan det hända mycket..:-) Ha det bra Wille


källa på det? (peer reviewad och ej anekdotisk tack)


källa på det? (peer reviewad och ej anekdotisk tack)


Har haft rosacea i 30 år nu, och lider verkligen med er ungdomar! Min erfarenhet är att det, oavsett vilken medicin man har, alltid blir värre av starka kryddor, rökning, alkohol och sol. Prova cremer med aloe vera som komplement till finacea. Hälsokosten har ansiktscreme från Rosenserien som är guld värd!


Japps, idag måste vi våga tro på anekdoter. Håller man andan länge under vattnet så drunknar man. Det vet vi eftersom det finns anektoter som visat detta. Jag betvivlar att du vill se en studie om detta? :-) Vi har idag en femdubbel sjukvårdsapparat jämfört med 50-talet. Väldigt många är alltså i behov av någon form av sjukvård. Hade vi haft forskning på allt så hade det kanske inte sett ut så i verkligheten. Sen kan man ju fråga sig vem som vill betala den oberoende forskningen?


jenlars, läs själv: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=acne Det kan självklart vara uteslutandet av mjölprodukter (gluten) eller så är det nollningen av olika tillsatser, eller något annat? Man kan ju faktiskt göra en egen uteslutningsmetod själv. Mvh Wille


Nu är jag snäll som letar:-) Här om glutenfrikost. http://flo-food.blogspot.com/2010/07/spannmalsfritt-mot-rosacea.html


Rosarex mot Rosacea acne - http://goo.gl/qV13kS


HejJag fick min diagnos i november 2014 och fick då börja på en 3 månader lång antibiotikakur (Tetracyklin) samt att jag fick en kräm som heter "Rosazol" (finns som receptfri, blev inte torr av den). Vet inte hur lång tid det tog innan utslagen försvann, men har inte fått tillbaka utslagen jag hade i början. Läkaren sa att jag skulle undvika starka kryddor, citrus frukter, alkohol, kaffe och ansiktsrengöring som innehåller alkohol.Jag började googla runt för att lära mig mer. Jag hittade en ansiktsrengöring som heter Rozaderm "Gentle Cleanser" och Rozaderm "Moisturizing Cream", båda finns att köpa på Apotea, till ett bra pris. Men för några månader sedan har jag endast  "tvättat" mig med jojobaolja, vilket jag tycker funkar väldigt bra. 100% naturligt.Något du/ni kan prova är Rasullera. Den har antiinflammatoriska, smärtstillande och anti-mikrobiella och antiseptiska egenskaper. Den kan bidra till förbättrad hud som besväras av rosacea.Mer info?http://www.morotsliv.com/2012/11/honung ... sacea.htmlhttp://rosacea.se/http://gluten-celiaki.blogspot.se/2014/ ... ukter.htmlhttp://kurera.se/sa-lindrar-du-rosacea-11-knep/
 
Nu såg jag att det har var en gammal tråd.......men alltid kan den hjälpa nån.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons