Forum Hud & hår


Forumtråd: Orolig över håravfall

Hej, jag har under 2-3 månader upplevt att jag tappar väldigt mycket hår. Varje gång jag drar handen genom håret följer det med minst 2-3 hårstrån. Jag förstår att det är normalt att tappa hår men det känns som om jag tappar alldeles för mycket. Trots ganska intensiv borstning på morgonen fortsätter det att falla av under dagen vilket jag tycker är särskilt konstigt. Jag har också lagt märke till att jag ibland har små finn-liknande utslag på hårbotten som är knallröda och ofta har ett hårstrå i mitten, beror detta på att håret håller på att växa ut igen?

Jag är extremt orolig för att jag håller på att tappa mitt hår och undrar vilka varningstecken man ska titta efter när det gäller genetiskt håravfall (jag är man) så att man kan försöka motverka det på något vis i tid. Jag upplever inte att mitt hårfäste är på väg uppåt eller att mina flikar förändrats, däremot känns det som att hela håret blivit tunnare (förutom på bakhuvudet), är det något man borde undersöka kanske?

Hur mycket hår tappar man egentligen dagligen och kan det vara så att man tappar mer hår under vissa perioder under året eller måste jag helt enkelt bara försöka acceptera att jag håller på att bli skallig? Jag har stressat väldigt mycket detta året (psykiskt) men vissa källor hävdar att stressrelaterat håravfall är ovanligt så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Hela webben är full med tramsvetenskap så jag vågar inte riktigt tro på att det skulle vara någon vitaminbrist av något slag, kan det verkligen vara så enkelt? Hur går jag till botten med det i så fall? Tror nog inte riktigt att jag vill leva utan mitt hår.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons