Forum Hud & hår


Någon med erfarenhet av intim IPL-laser?

Hej. Jag har ett lite udda problem som jag velat rå bukt på under en väldigt lång period. Jag har hår PÅ penis. Alltså inte vid roten bara utan även på penis lite här och var. Det är inte så att det täcker hela penis men det är ändå riktigt tidsödande och ångestframkallande eftersom jag tvingas noppra bort håren varje dag eftersom jag inte vill att min tjej ska upptäcka detta. Det kan kanske vara svårt för tjejer att förstå på vilket sätt killar faktiskt identifierar sig med sin penis, men de flesta killar förstår nog ungefär hur jobbigt det här problemet är. Hur som helst... jag funderar på om det är någon här som har gjort en permanent hårborttagning på de intima delarna? Jag vet att tjejer kan göra brasiliansk IPL men det varierar bland klinikerna när det kommer till om man gör den här typen av behandling på penis. Anledningar till varför vissa kliniker inte gör detta ingrepp som tas upp när man frågar runt är att de inte vill riskera att svällkropparna i penis skadas så det påverkar erektionen.... och nej... det vill ju såklart inte jag heller. Är det någon som gjort en liknande behandling, vet nån som har gjort det eller tycker sig veta nån som vet? Det kan kännas som ett väldigt kosmetiskt problem jag har... och det finns otroligt mycket allvarligare medicinska problem... men för mig är det här en stark känsla till ångest. Tacksam för svar.

Har inget svar på din fråga, men en fundering: kan det vara rätt så vanligt med det du beskriver, fast vi gärna vill tro att håret ska hålla sig inom ett visst särskilt markerat område - annars är man onormal? Kanske har något med den föränderliga bilden av idealkroppen att göra... Har haft liknande funderingar som du, men när jag sett att det inte bara är jag tänker jag att det kanske är en "normalvariation". Fast är det källa till obehag, så är det det - inget mer med det.


Hej stepstone. Tack för inlägget! Givetvis skulle det kunna vara en normalvariation... Är det på samma sätt för dig även om det för din del inte verkar vara ett problem? Det vore ändå intressant att höra... För mig är det dock en källa till obehag... starka sådana.. så någonting måste jag göra.


Ja, det är på samma sätt för mig - och det har också varit en källa till starkt obehag för min del. Men som sagt, på något sätt har jag försökt börja acceptera det som en normal del, även om jag ändå titt som tätt känner att det är minst sagt osnyggt. Men ingen av de jag haft närmare umgänge med har påpekat något, å andra sidan.


Okej jag förstår... Ja, jag har i vart fall bestämt mig för att någonting måste göras. Det som oroar mig är att många kliniker som utför IPL inte behandlar penisen för att de är rädd för riskerna med det... andra kliniker gör det... vilket gör mig sjuk förbryllad... Jag har ändå beställt en tid nu... så vi får se vad som händer. Herregud.


Huden i ljumskområdet är otroligt känslig och tunn, bara så du är medveten om det - troligen därför klinikerna är lite skeptiska. Beror också på vilken hår- men även hudfärg hur behandlingen kan utföras/påverka huden. Återkom gärna med resultat! Är lite nyfiken.


Hej Bboy! Det är flera som lider av det du tar upp (kanske är mer vanligt än man kan tro), jag skulle uppskatta enormt om du kunde dela med dig av dina erfarenheter sen om du går igenom behandlingen. Skulle du även kunna berätta vilka kliniker som behandlar denna typ av hårborttagning (vilken klinik har du fått störst förtroende för)?


Är det ingen annan som kan tipsa om vilka kliniker man kan ta kontakt med angående det här? Uppskattas verkligen.


Hårborttagningskräm - http://goo.gl/hHYof6
Dottern min använt detta och det funkade bra.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons