Forum Hud & hår


Mjällproblem

Jag har ett stort problem med mjäll. Ända sedan jag var litet barn har jag haft mjäll och konstigt nog så mådde min hårbotten bra av att jag tvättade håret med schampoo varje dag men nu de senaste veckorna vill jag att mitt hår ska må bättre så då har jag bestämt mig för att jag bara ska tvätta det en gång i veckan. Jag har dock succesivt ökat dagarna så jag har inte gått från en dag till en vecka på en gång. Detta har gjort att min mjäll har blivit ännu värre. Hela min hårbotten är täckt av det och det är riktigt mycket! Jag har testat ett mjällschampoo en gång för ca 2 år sedan men det hjälpte ingenting. Är det någon som kan rekommendera något eller som har samma problem?

Hej! Kolla så du inte fått psoriasis! Gå till hudmottagningen på sjukhuset och be dom kolla. Om det är så då kan man gå någonting som heter buckybehandling. Du vet, även om man aldrig haft psoriasis så kan det faktiskt bara dyka upp. O.k. Jag säger inte att du har det men om det inte är det utan bara mjäll, så kan dom nog skriva recept på något medicinsk scampo eftersom det ökat eftervad du säger. Lycka Till Mvh


Jag har samma problem som du. Frisören tjatade om att jag tvättade håret för ofta men bara det gick 2-3 dagar mellan så det blev kaos. Nu använder jag Selukos som är ett receptfritt mjällschampo/läkemedel, typ 4-5ggr/v, och ACO parfymfritt mjällschampo de andra dagarna/extraduschar efter träning etc. Det enda som funkar! Blir inte uttorkad trots att allmän rek är 2ggr/v, OCH det dämpar min akne :) Jag kan bara säga att de funkar på mig - kanske värt att testa? Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons