Forum Hud & hår


Konstigt hår. Flottigt fast torr hårbottnen. :0

Mitt hår är konstigt. Jag har ett bra atg nu försökt vänja håret vid att bara bli tvättat 1 gång i veckan. Först tvättade jag det 2 ggr i veckan (mot vad jag brukade som var 3 ggr i veckan) och nu försöker jag tvätta det bara 1 gång. Men hur länge jag än hållit på så ser ändå håret platt och flottigt ut dagen efter jag tvättat det. Jag frågade en frisör vad det beror på och hon trodde det berodde på att när jag använder balsam så använder jag det precis som med schampo att jag har det även vid hårbottnen (i hela håret asså). Nu har jag iaf i säkert 1-1,5 mån bara haft balsamet i topparna. Men då har ett nytt konstigt fenomen dykt upp. Håret är fortfarande lika platt och flottigt men nu har jag fått mjäll eller torr hårbottnen. Har massor me vitt som jag får borta bort hela tiden. Hur ska jag lösa mitt probem? vad är det för fel? Anledningen till att jag vill vänja håret vid att bara bli tvättat 1 gång i veckan är bla för att det mår väl bäst av det och för att jag har rödfärgat hår och rött går ju ut bara man tittar på det. Jag färgar inte längre håret, det var säkert 6 mån sen jag gjorde det. utan jag tonar med intensivtoning. Jag har använt Barnängen creme Schampo och balsam för torrt och slitet hår nu i många månader. Fick höra att det ica schampo/balsam som skulle vara mest skonsamt för håret var Barnängen om jag inte köper frisörgrejer. Nu har jag precis bytt schampo och balsam till Elvital color-vive för färgat hår eller slingat hår. (men har bara använt detta 2 ggr hittils så problemen började innan)

Hej Det är samma sak för mig, jag tvättar hàret 1 gàng i veckan och har balsam i topparna, det blir fett efter 5-6 dagar beroende pà hur mycet jag pillar i det. Jag har torr harbotten som dig, men jag vet inte vad de beror pà, sà länge det inte fallner ner vita grejer kan jag leva med det. Jag tror att det finns en olja pâ apoteket som man kan smörja in hàrbotten med, min kompis gör det men själv har jag inte provat.


Ok, tack för ditt svar. :) För mig kommer det tyvärr vita grejer som faller ner. Blä. Så nu har jag köpt mjällschampoo och blasam. har kört me de 2 ggr och de verkar nästan ha försvunnit redan så jag ska väl återgå till mitt schampo och balsam för rödfärgat hår igen så får vi se om de kommer tillbaka.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons