Forum Hud & hår


Jag får ingen hjälp, det här är helt sinnessjukt!

Okej, det här är helt sjukt. För sju månader sedan fick jag en stor böld på näsan (över en centimeter i diameter). Den gjorde sinnessjukt ont, och efter att ha provat ett par huskurer så gick jag till vårdcentralen som skrev ut antibiotika. Detta hjälpte till viss del, men jag hade efter kurens slut fortfarande en blemma kvar, inget stort och något jag trodde skulle självläka. Men icke. Jag fick en tid hos en hudläkare som hävdade bestämt att det bara var en finne, och eftersom jag överlag har fet hy och småfinnar här och där så han skrev ut isotretionin, något han var helt säker på skulle lösa problemet. Och visst hjälpte det, men inte mot bölden på näsan. Denna lever istället sitt egna lilla liv, och svullnade upp någon gång i månaden. Detta började bli enerverande och påverkade mitt dagliga liv, så jag gick tillbaks till hudläkaren, som fortfarande bestämt hävdade att det bara var en finne, och att jag skulle fortsätta äta min medicin.
Jag insåg efter någon månad efter noll förbättring att detta inte alls verkar hjälpa, så jag gick till en annan hudläkare för att få en andra bedömning.
 
Konversationen såg ut så här, utan överdrifter:
 
J:jag
L:Läkare
”Hej, *** Heter jag, och jag har problem med den här svullnaden på näsan jag nu har haft i ett halvår. Jag vill få bort den.
L:”Det där är en inflammerad hårsäck, och det finns inget jag kan göra”.
J: Vad menar du?
L:Ja, alltså, det är en inflammerad hårsäck, det finns inget jag kan göra.
J:Okej, men vad menar du med det? Jag försöker såklart inte påstå att jag kan mer än dig, men en sådan böld brukar väl inte vara kvar så länge?
L:Nej, vissa får fler bölder än andra, man kan få tusen bölder under en livstid.
J: Öh, ja okej, men det här är inte flera olika bölder, det här är en böld. Som inte försvinner.
L: Ja, nej det fungerar inte så. Det finns inget jag göra. Du kan fråga hur många hudläkare som helst.
J:Ja, jo du säger det, men den här har alltså varit där sen i september förra året...
L:Nej, det finns inget i modern medicin som stämmer in på det du säger (!!!??????)
J:Va, jo, den sitter ju där. Precis där, på näsan (pekar).
L: Jo jag ser det, men det finns som sagt inget vi kan...
J: ….ni kan göra, jag har hört det ja, tack och hej!
 
Jag kände mig helt ställd när jag klev ut ur mottagningen, så jag ringde omedelbar en tredje hudläkare, och fick en tid någon vecka senare.
Ödet ville dock jävlas med mig, så på morgonen innan jag skulle till läkaren så sprack bölden som på beställning, så när jag kom till läkaren så var där bara en grop. Han förklarade att det väldigt svårt för honom att undersöka något som just nu inte finns, vilket jag såklart förstod, men nio (!!??) timmar senare så den svullnat upp igen!
 
SUCK!!
 
Vad gör jag nu? Vem pratar man med, och var kan man få hjälp? Det har nu gått sju månader utan förbättring (snarare tvärt om, den är numer så känslig att den svullnar upp vid minsta berörning en till två gånger i veckan. Det börjar bli riktigt jobbigt.

Ring ditt Landsting: Begär en "Second opinion" i ett annat Landsting hos en Hudspecialist. Du kan höra runt innan för att hitta på någon med gott rykte som Du bestämmer att du vill träffa! Detta har du rätt till enlig lag! Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons