Forum Hud & hår


hur och hår problem

Hej Doc! (doktorn)
Jag är en kille som nyss fyllt 19år men som inte blir av med sina huvudproblem...
Sedan en tid tillbaka (kanske 3år), så har jag haft problem men iriiterande och flagnande fläckar i hårfästet, hårbotten, ilband i pannan men oftast runt näsan. Dessa irritationer kommer och går men uppstår oftast från höst till vår, dock blir jag aldrig riktigt av med dem utan har alltid nått som finns. Jag har försökt stämma av själv vad det skulle kunna vara via bilder och texter, men dem saker som jag trott det kan vara har jag försökt hitta en behandling för te.x mjällexem då jag köpte fungoralshampo. Men det hjälpte inte. jag har provat kortisonsalva förut och det hjälpte inte heller. Vad ska jag göra för att bli av med problemet?
Någon som vet vad detta kan vara och vad man kan göra för att bli av med det?? 
/jonathan

Hej wulffen,
På din beskrivning låter det väldigt likt psoriasis. Typiskt att det kommer mer under den mörkare och kallare delen av året.
Försök att undvika kortisonbehandlingar under längre perioder, räcker kanske med ett psoriasis-schampo till en början. Kolla på www.psoriasisiharbotten.se dom har lite tips och råd ang detta. Bör alltid kolla med en läkare också så att du får rätt diagnos fortast möjligt.
Lycka till

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons