Forum Hud & hår


Herpes av skäggstubb

Har haft herpes sedan jag var barn, då så ofta som en gång i månaden ibland. Men när jag kom till tonåren försvann det nästan helt. Men nu när jag träffat en kille som, trots att han dagligen rakar sig, jag får herpes på både hakan och läpparna av hans skäggstubb. Vi kan alltså inte kyssa varandra utan att, efter några dagar, herpesen kommer tillbaka igen. Nu undrar jag om jag kan göra nånting åt detta, jag vill ju som sagt kunna kyssa min pojkvän utan att få herpes. Det är ett stort problem för oss. Han smittar mig alltså inte med herpes, utan att hans skäggstubb provocerar fram det på både mina läppar samt haka. Finns det något jag skulle kunna göra för att undvika att få herpes varje gång vi ses? Är det någon som känner igen sig i min situation?

Hej, Om du inte redan gjort det, prova gärna att ställa dina frågor via vår kostnadsfria tjänst Fråga doktorn: http://www.netdoktor.se/?_PageId=4&Tab=Questions Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Hej! Jag känner fullt igen mig här! Jag har sedan närmare 10år haft problem med mig haka då den varit torr och det har rentav varit omöjligt att behandla den, har använt alla slags återfuktande krämer. . Men sedan ett tag har jag börjar träffa en man med skäggstubb och nu blir min hud kring munnen och på läpparna infekterad. Efter 10år har jag nu fått diagnosen perioral dermatit! Jag har gått på tetracyklintabletter och krämen Rozex i 6veckor... Detta hjälpte då INTE. Jag har tidigare uppsökt hos flera hudspecialister och ingen har gett mig någon diagnos... Jag väntar nu på ytterligare en tid hos en annan hudläkare. Jag funderar på om inte du har perioral dermatit? :

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons