Forum Hud & hår


Håravfall plus lite annat

Hejsan! Har på senaste tiden tappat mer och mer hår, samtidigt som jag fått koncentrationssvårigheter, ökad törst (dricker och dricker och dricker utan att släcka törsten), och lättare för att bli förkyld. Känner mig tröttare, plus att mina menstrationer av någon anledning blivit mer oregelbundna. Det är håret och törsten som bekymrar mig mest. Är vegan kan jag tillägga, men äter väldigt varierat och bra. Kan det kanske vara någon slags hormonrubbning? Kollade lite på sköltkörtelproblem, men känns som om jag borde märkt av det på andra sätt (eller?). Kan ha gått upp i vikt, men har ingen våg hemma så lite svårt att kolla. Kan även tillägga att jag haft hosta i två veckor nu och min kropp verkar inte göra sig av med den. Hjälp! Vill inte bli skallig och alldeles uppblåst av allt vatten jag dricker! (Tog förresten ett diabetesprov, visade inget onormalt). Har tappat hår i 9 - 10 månader (alltså mer än vanligt, det var då jag uppmärksammade det), druckit onormalt mycket i kanske två månader och övriga symptom har väl varit där i ca 6 månader. Någon som har nån idé?

Jag förstår att det känns svårt när håret börjar falla av, speciellt för en dam. Jag är bara en novis på området, men är Du vegan så får du inte i dig den mat som vi människor är skapade för heller skulle jag tro. Men i den tid vi lever i nu så är det fruktansvärt mycket kemikalier i maten var vi än köper. Jag kollar på E-nummer ibland och det kan var upp till eller mer än 12 e-nummer i en vara. Det går nästan inte att undvika. I alla drycker finns det också kemikalier och till och med kommunen har kemikalier i vattnet om det behövs säger de. Men vatten är ändå bäst att dricka framför alla andra kemikaliestinna drycker. Kolla denna sajt om E-nummer http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/5mytertillsats.html Du kan också köpa boken om e-nummer Här http://www.bokrecension.se/9163196905 Men det kan också vara något med hormonbalansen som du själv funderar på. Jag önskar att det går bra för dig Vänliga hälsningar Thore


Det är ju fullt möjligt (och mycket mycket enklare än många tror) att få i sig allt man behöver med veganmat. Läste om en amerikansk studie där veganers och blandkostares (köttätares) vitamin- och mineralstatus jämfördes. Blandkostarna hade dåliga värden på kalk, jod, vitamin C, vitamin E, fibrer, folsyra och magnesium. Veganerna hade för låga värden på kalk, jod och vitamin B12. Och som det ser ut idag med det ofantliga lidandet i köttproduktionen så anser jag inte att det är acceptabelt att äta djur. Vi kanske alltid har ätit kött, men slaveri krig och bråk har typ alltid funnits också, och bara för att man alltid har hållit på med något betyder det inte att det är rättfärdigat. Bara en liten tankeställare :) Men men, hur som helst så ska jag sluta prata om det, det var ju inte det det handlade om. Det där med en massa kemikalier i maten tycker jag också är riktigt obehagligt! Väldigt onaturligt. Boken såg riktigt bra ut, stort tack för tipset! Eftersom jag är vegan undviker jag ju i möjligaste mån animaliska e-nummer också, så en sådan bok skulle vara suveränt. Och även bara i allmänhet ur hälsosynpunkt så känns det ju inte bra att äta något med en hel lista med en massa underliga och oidentifierbara kemikalier i... Hmm, får ta och undersöka det här med hormonbalansen. Är 15 år ung kan jag tillägga så i den åldern kanske det håller på och svänger hit och dit. Stort tack för ditt svar! Ha en bra dag!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons