Forum Hud & hår


Finnar bröst/rygg

Hej, jag är 15 år och jag har besvärliga finnar på rygg och bröst.. Har haft det ganska länge nu och jag vet inte om jag ska gå till läkaren eller något sånt för jag mår verkligen inte bra utav detta, att ha halsdukar och tröjor som går upp till halsen hela tiden är jätte jobbigt. Jag vill kunna gå runt som allt annat folk och absolut till sommaren! Det skulle varit jätte snällt med några tips!

Du kan gå till husläkaren och be om hjälp, se till att verkligen förklara att det får dig att må dåligt. Det är viktigt att läkarn förstår det så dom faktiskt hjälper. Läkarn kan ge dig olika mediciner och du kommer antagligen få pröva ett par olika innan du hittar något som funkar. Om det trots allt inte funkar med något som läkarn erbjuder kan du be om en "remiss" till en hudspecialist,eller be dina föräldrar ringa till en sådan. Hudspecialisten är dels,såklart,specialist på huden men har också tillgång till flera sorters mediciner mot just finnar. Vanligast är att man börjar med vanlig läkare sen hudläkare,men jag vet inte hurpass allvarliga dina problem är eller hur mycket du lider men tänk på att hudläkare är det ofta en liten Kö på att få komma till så om det känns jätteakut kan du kanske gå till en vanlig läkare och samtidigt ställa dig i kö för en tid hos hudläkare. Dina föräldrar eller läkaren kan hjälpa med det. Lycka till och skriv meddelande om du undrar något,hade också problem med finnar i din ålder! Det går att behandla iallafall. :)


Tänk på att ta hand om huden helst utan alkoholbaserade krämer osv. En balanserad kost och regelbunden motion är också betydande faktorer för att huden ska må bra. Tvätta morgon och kväll med oparfymerade tvålfria produkter. Använd en mjuk tvättsvamp för att tvätta bort döda hudceller och annat smuts så ofta du känner att det behövs men inte mer än en gång om dagen (huden måste få tid att läka) så ska du se att problemen lättar. Sedan jag bytte från tvålbaserade produkter har mina problem nästintill försvunnit, det var bara 3 månader sedan. Jag led också av akne på rygg och bröst.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons