Forum Hud & hår


Dermatillomani?

Hej, jag kan ärligt erkänna att du inte är ensam. Jag har haft samma problem som du beskriver i över 6 år. Jag började tidigt i tonåren och gjorde det ofta när jag var rastlös eller i stressade situationer. Jag har funderat mycket kring varför jag klämmer/pillar på armar och axlar utan egen kraft att sluta, jag bara måste, lite till, och bara den... Jag visste inte förrän nyligen att det var en sjukdom/tvångssyndrom och att det hade ett namn. Jag har försökt med allt möjligt för att sluta och få det bättre utan resultat. Hur har du gjort eller tänkt att göra för att komma över dina problem och sluta? Har du några tips? Jag har fått väldigt lite förståelse från omgivningen och har inte kunnat förklara mig. Jag tyckte det var en lättnad att få veta att det hade ett namn och att jag inte är ensam med problemet.

Jag har lidit av detta i 12 år.. trodde inte heller att det fanns fler och att jag var helt knäpp i huvudet tills för några år sedan då jag sökte runt på nätet å hittade fler som har detta och att det har ett namn. Ganska skönt att veta att jag inte är ensam med det här. Har hållit mig till ansiktet tills för två år sedan då jag kom på att ahaa jag kan ju pilla på saker på hela kroppen. Känner att jag ser hemsk ut för jämnan och folk förstår inte vad jag håller på med.


Jag vet inte om jag har nå tips..försöker själv hitta lite tips. Det som har hjälpt lite grann är att jag slängt mina småspeglar eftersom det är dom jag har suttit och använt så jag ska slippa stå.. Fast det hjälpte inte så mycket..står inne på toan nu istället..och jag river ju för jämnan när jag sitter vid datorn hela dagarna. Ett tag så försökte jag hålla mig till hårbotten men det gick väl bara sådär. Målade naglarna enbart för att kunna sitta och pilla bort det istället för min hud.. I somras så köpte jag ingen ny foundation när min tog slut..så skulle jag pilla så skulle jag fått gå ut å se hemsk ut..men det fungerade inte heller så länge. Jag önskar att man bara kunde sluta..säga att nu får det fan vara nog.. men det verkar inte fungera..blir så arg på mig själv ibland.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons