Forum Hud & hår


Bensår som inte vill bli bra snälla hjälp med tips på kurer / åtgärder

Hej
Min far har mycket fula sår på sina ben och vill inte visa sig i short t.ex pga av benen... Läkarna tycker inte det är nåt men det borde väl för sjutton läka?
 

 
Jag såg såret på bilden, och det såg ut som bensår, det behöver en HUDLÄKARE , titta på....snarast möjligt!


hej hackern 
Jag arbetar som undersköterska och har sett dessa hudbesvär under många år, min far har samma sorts hudåkomma och det är inte bensår, det är psoriasis en sorts exem. Det lindras med cortisonsalva utskriven av läkare/hudläkare. Googla på psoriasis så ser du att där finns likadana bilder. Det ser INTE ut som bensår som är en allvarlig åkomma. 
lycka till 
underskötetskan
 


så här kan det se ut 
underskötetskan


Jag skulle gå in på Facebook och gå med i gruppen kolloidalt silver där finns massor av information om Kollidialt silver som man använt som antibaktriellt medel ända sedan Hippokrates tid. Sedan antibiotikan föll det i glömska. Men brännskade avdelningar använder silver. Astrid Lindgrens barnsjukhus har sänkt inneliggande dagar från tolv- till två dagar.
Kollidiallt silver innehåller enbart nanopartiklar av silver och vatten. Det används inom sårvård i Japan och då också för diabetes sår. Du kanske undrar varför fler inte sjukvården ordinerar det? De måste följa skolmedicinen och läkemedelsbolag kan inte ta patent på ett grundämne och tjänar då inga pengar.
Det säljs på nätet.
Googla själv på kolloidalt silver och bilda dig en uppfattning. Om du väljer att använda det, så ska du dränka en kompress i det kollidiala silvret och lägga på såret/såren. Men inne på gruppen kollidialt silver vet många mer om dosering än jag.
Hoppas din far blir av med dem.


carolina007

så här kan det se ut 

underskötetskan

Hej undersköterskan! Jodå har fått veta att det är någon form av psoriasis / eksem. Har testat cortison men hjälper inte mycket. Och sist han var hos doktorn så var det inget att söka för tyckte han :/


Har han mycket värk? Kan han ligga i sängen och sova? Har han normal värme i fot och underben? Normal färg? jämför med andra foten/benet. Svullnar det under dag/kväll?
Det ser ut som det skulle kunna bli riktiga bensår av detta. Viktigt att bestämma om detär venös eller arteriella cirkulationsbesvär. En dopplerundersökning är enkel och smärtfri. Det görs på VC. 
Håll rent. Om såren vätskar smörj med kalkpasta RUNT såren och var generös med mjukgörande salva i övrigt. Kalkpastan tvättas lätt bort med olja
LYCKA TILL!


Hej!
 
Jag behandlas sedan en tid tillbaka för ospecificerat bensår. På hudkliniken har jag ordinerats behandling med Prontosan, lösning och gel, som håller såret rent och främjar läkningen. Benet hålls omlagt med kobanlindor för at ge kompression, som också påskyndar läkningen.
Jag har även psoriasis och enligt bilden ser det ut som psoriasisutslag. Kortisonsalva som t ex Elocon lindrar men framförallt är det viktigt att ofta smörja med mjukgörande kräm. Jag använder Canoderm som jag tycker passar min hud bra men det finns många andra krämer att prova sig fram med, tex Essex kräm. Krämen ska vara fet och parfymfri.
På bilden ser det ut som såren kan ha uppstått vid klåda. Det är lätt att riva upp huden som gärna blir tunn och skör. Jätteviktigt med mjukgörande som lindrar klådan och hjälper till att förhindra sårbildning.
 
Hoppas något är till hjälp och lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons