Forum Hud & hår


Atopi och koboltallergiker

Jag har precis fått reda på att jag är atopisk och är allergisk mot kobolt. Jag har exem runt ögonen som vägrar försvinna. Min läkare ger mig kortison men det hjälper inte. Hon kan inte ge mig någon mer hjälp, hon försöker inte med det i alla fall utan säger att det är min tatuering som kan vara orsaken till mina exem. Vilket det inte är då det inte finns kobolt i tatueringsfärg mer. Jag vill bli av med mina exem! Om jag bara kunde se normal ut i ansiktet så skulle min dag vara gjord. Jag duschar inte så ofta som förr och smörjer in mig många gånger per dag så jag inte blir torr. Kortison tar jag morgon och kväll, är det illa så tar jag lite starkare och är det lindrigt så blir det en mildare kortison. Jag äter också nattljusolja. Vet ni något mer jag kan göra? Detta ska ju egentligen stå i forumen allergi och naturmedicin också inser jag nu.

Hej, Om du inte redan har gjort det, prova gärna att ställa din fråga via vår kostnadsfria tjänst Fråga doktorn: http://www.netdoktor.se/hud-har/?Tab=Questions Med vänliga hälsningar, Björn Norestig Redaktionen Netdoktor


Hej! Tack för svar, jag har gjort det utan svar. Jag har fått en ny salva nu (protopic) som fungerar mycket bättre, så jag är nästan helt fri från exemen om jag använder den morgon och kväll. Jag har tagit blodprov också för jag har reagerat på kräftor, vilket jag aldrig har gjort förut. Frågan är om det har samband. Teoretiskt sett kan jag vara allergisk mot vitamin B12 om jag är allergisk mot kobolt enligt en engelsk site. Frågan är om det är rätt information och om jag då är det i praktiken också.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons