Forum Hud & hår


22 år, tjej och tunnhårig

Jag har diagnosen alopecia androgenetica även kallad manlig skallighet. Undrar bara om det finns någon annan ung eller gammal kvinna här som har det? Vad kan man göra för att motverka det? Jag är bara 22 men mitt hår är hälften av vad det varit, vilket skrämmer mig. Vore skönt att prata med någon som har samma problem.

Hej! Kanske lite sent svar men jag har exakt samma problem som du, förutom att jag inte fått någon diagnos på alopecia androgenetica. Verkar som ingen egentligen riktigt vet varför jag tappar mitt hår.. Det man trodde var att jag vart allergisk mot hormoner eftersom när jag började med p-spruta började det. Nu känns det som om att jag inte tappar längre men är fortfarande supertunt =( Hur går det för dig? Värre eller bättre?


Hejsan=0).Läste att det fanns fler än jag med samma problem.Jag själv har precis fått svar på blodprover och ja det visade sig att jag e fullt frisk.Tänkte om det var fel på körtlarna,men icke.Mitt hår har nästan fallit av helt nu&det ända man kan göra är att köpa peruk enligt läkaren.Visst känns det ganska illa med tanke på att håret alltid varit det folk lagt märke till.Det som e positiv är att man har folk runt sig som älskar en oavsett hur man ser ut&att man inte e ensam om det.I dags läget är det många unga som gammla kvinnor som har alopecia androgenetica.Hoppas att allt går väl för er=0)/Kramar

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons