Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Bett & stick

Se över skyddet mot mässling

Se över skyddet mot mässling inför utlandsresan. Det skriver Smittskyddsinstitutet som vill påminna om vikten av att vara skyddad mot mässling. Detta bland annat på grund av att de senaste åren har flera utbrott mot mässling inträffat i Sverige till följd av utlandssmitta.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-06-28

Annons

Varje år insjuknar ett antal svenskar i mässling efter att ha blivit smittade på utlandsresan. Mässling är en allvarlig och mycket smittsam sjukdom och smittan kan lätt spridas vidare till andra oskyddade personer som den insjuknade kommer i kontakt med.

Olika delar av världen är representerade bland smittländerna: Mellanöstern, Sydostasien, Asien, Afrikas horn och Europa. Av europeiska länder har större utbrott rapporterats från Storbritannien och Tyskland i år.

Vaccination mot mässling, påssjuka och röda hund bör tillsammans med vaccination mot difteri, stelkramp och polio ingå i grundskyddet mot smittsamma sjukdomar, skriver SMI.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons