Svettningar - hyperhidros

Quiz: Vad vet du om hyperhidros (överdriven svettning)?

Svett är naturligt och en viktig funktion som kroppen använder sig av för att kyla ner sig och reglera kroppstemperaturen. Har man hyperhidros svettas man dock extremt mycket, vilket i sin tur kan leda till både fysiska och psykiska besvär. Vad vet du om hyperhidros? Testa dina kunskaper genom att göra detta quiz. Du startar quizet genom att besvara första frågan. Lycka till!


Publicerad den: 2019-03-06
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

Annons
Annons

Har du haft bältros? Då söker vi dig! Läs mer här!

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Tidigare användare 2019-08-19 10:20 (14 månader sen)

  Min son som nu är 12 har ärvt hyperhidros från sin pappa .
  Jag har förberett min son om hyperhidros att det kommer bli jobbigt med svettningar men att han inte ska skämmas men att det kan bli jobbigare för honom senare i livet. Huvud , rygg och händer samt fötter svettas han mest och det kommer vid ansträngning. Då han spelar Playstation så svettats han om händerna och måste torka sig med handduk så att kontrollen inte glider ur händerna

 • Avatar Tidigare användare 2019-03-24 01:51 (19 månader sen)

  Kan hyperhidros botas i Sverige?
  Jag har läst tidigare att behandling fanns
  endast i Danmark.


Annons
Annons
Annons